Favoriet!

TextielMuseum

Als je op zoek bent naar een karakteristiek museum, moet je zeker een bezoek brengen aan het TextielMuseum. Het museum heeft namelijk niet alleen een uitgebreide collectie, maar is tevens een bedrijf. In het museum draaien en produceren de verschillende textielmachines nog altijd. Als bezoeker kijk je in het TextielLab mee over de schouder van talentvolle en gerenommeerde ontwerpers en kunstenaars die er werken aan innovatieve producten. Er zijn vier deelcollecties te bezichtigen: textieltechniek, industriële cultuur, beeldende kunst en textielvormgeving. Elk jaar worden er verschillende tentoonstellingen beschikbaar gesteld. Kijk vooral in de agenda op onze website, hier worden de verschillende tentoonstellingen weergegeven.

Je eigen creativiteit ontdekken? Dat kan in een van de diverse workshops of masterclasses.

Tegen een meerprijs van €70,00 per uur kun je een rondleiding in het museum boeken. Er zijn verschillende rondleidingen boekbaar.

            

Rondleiding Ontmoeting

Maak kennis met het TextielMuseum!
Deze rondleiding geeft een brede indruk van het museum en is daarmee een goede kennismaking. Er wordt een bezoek gebracht aan de Wollendekenfabriek, het TextielLab en de actuele en tijdelijke tentoonstelling.

Rondleiding Experiment & Inspiratie

Bij deze rondleiding ligt de nadruk op vormgeving, het maakproces van textiel en de bijzondere producten die in het museum worden gemaakt. Er wordt een bezoek gebracht aan het TextielLab en de actuele tijdelijke tentoonstelling.

Rondleiding Traditie & Vakmanschap

Bij deze rondleiding ligt het accent op techniek en geschiedenis. Er wordt een bezoek gebracht aan de Wollendekenfabriek met de stoommachine, de DamastWeverij en het TextielLab. Ook is er aandacht voor het historische gebouw waarin het museum is gevestigd.

Rondleiding Tijdelijke Tentoonstelling & TextielLab

Het museum heeft een aantal ruimtes met wisselende tentoonstellingen. Hier kun je zien welke tentoonstellingen je kunt verwachten. Tijdens de rondleiding breng je een uitgebreid bezoek aan de wisseltentoonstelling én het TextielLab.

Toegangsprijzen

Volwassenen €10,00   

Groepen (min. 15 personen) €8,00

Verder gelden er kortingsregelingen:

Jongeren tot 18 jaar, CJP, Studenten van HBO/Universitair/MBO/Primair onderwijs, Museumkaart: gratis.

Weetje!

De kunst van nu is terug te zien in het TextielLab. In dit lab zijn moderne computergestuurde machines te zien. Ontwerpers en kunstenaars zijn hier aan het werk, zij zijn vernieuwende textielproducten aan het ontwikkelen met bijzondere garens.

Delen

TextielMuseum

Locatie

Goirkestraat 96
5046 GN Tilburg

 Toon op kaart

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00-17:00
Woensdag 10:00-17:00
Donderdag 10:00-17:00
Vrijdag 10:00-17:00
Zaterdag 12:00-17:00
Zondag 12:00-17:00

Contact

www.textielmuseum.nl
info@textielmuseum.nl
013-5367475

Faciliteiten

  • Gratis parkeren
  • Pinnen mogelijk
  • Rolstoelvriendelijk
  • Groepen mogelijk
Delen