Favoriet!

Piushaven

Op zoek naar ontspanning? Vlakbij het centrum ligt de Piushaven. Een uitstekende uitvalbasis voor activiteiten die geschikt zijn voor een perfecte zomerdag. De kades, het water en de pier in de Piushaven zijn een 'levend podium' voor allerlei evenementen en activiteiten. Lekker uit eten gaan, een bootje huren op het water of genieten van de natuur. Bij de Piushaven kan het allemaal!

Eten, drinken en shoppen.

Heerlijk Bourgondisch genieten van een van de mooiste en meest rustgevende plekken in Tilburg, dat kan bij de Piushaven! Er zijn genoeg restaurants aan het water, de perfecte plek dus voor een heerlijke lunch, diner of een lekker borreltje.

Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Leven en wonen.

Ooit was dit stukje Tilburg een beetje verwaarloosd maar in de afgelopen jaren maakt de Piushaven een ware evolutie door. In dit gebied gaan wonen, werken en recreeëren nu hand in hand. In de haven kun je het hele jaar door historische boten vinden die ook nog bewoond worden.

De Piushaven verbindt Tilburg met het prachtige natuurgebied; Moerenburg. Er worden op dit moment veel woningen bijgebouwd in de haven en het gebied wordt levendiger.

Moerenburg

Landschapspark Moerenburg ligt net buiten de Piushaven, gelegen tussen het Wilhelminakanaal, de spoorlijn Tilburg-Boxtel, de Burgemeester Bechtweg en een snelweg. Dit is een uitermate geschikt gebied om heerlijk te wandelen en te fietsen. Het gebied kenmerkt zicht met open weilanden, bomen, waterplassen en een agrarisch gebied met historische boerderijen.

Museumhaven

In het Zuidoostelijk deel van de havenkom ontwikkelt Tilburg sinds 2004 een museumhaven. In deze haven mogen uitsluitend monumentale bedrijfsvaartuigen liggen.

Gedurende het hele jaar kun je genieten van prachtige historische boten die in de Piushaven voor anker liggen.

Recreatie

De Piushaven is ook uitermate geschikt voor recreatie. Of dat nu lekker relaxen is op een terrasje aan de waterkant of dat je een bootje huurt, er is van alles mogelijk in deze prachtige haven.

Kijk hier voor meer informatie.

Delen

Piushaven

Locatie

Piushaven
5017 AN Tilburg

 Toon op kaart

Contact

www.piushaven.nl

Faciliteiten

  • Pinnen mogelijk
  • Kindvriendelijk
  • Groepen mogelijk
Delen