Must see!

Natuurmuseum Brabant

Natuurmuseum Brabant is een familiemuseum over het leven van plant en dier, met een knipoog naar de mens. Of je nou 3 bent of 83, je zit er met je neus op de natuur!

Ronddwalen door een museumdepot, daar lijkt het op in het Ontdek- en Onderzoeksdomein voor natuur, kortweg OO-ZONE. Maar dan spannender: hier mag je soms aan de objecten zitten! Ga mee op een digitale expeditie en ontdek alles over misdaadsporen, vogels & vliegtuigen en wat er gedragen wordt op de catwalk van de natuur. Met je onderzoekspas haal je zelf je materialen uit de vitrinelades.

In de Potviszaal draait alles om het enorme skelet van, jawel, de Potvis. Indrukwekkend!

In IJstijd! kun je jagen op een mammoet, maak je kennis met neanderthalers Oeg en Noezal en maak je zelf primitieve werktuigen- onder toeziend oog van een sabeltandtijger en een wolharige neushoorn.

Wolven, Jeroen Bosch en landschappen
In de tentoonstelling De ware Wolf kun je de wolf beter leren kennen en je wolvenkennis testen. En misschien wel een wolventattoo zetten in de ‘tattooshop’!

De landschappententoonstelling Brabant in de Ban van Buiten toont de flora en fauna van deze prachtige provincie. En in de Dieren van Jeroen Bosch draait alles om de dieren: wat wilde de beroemde Brabantse schilder zeggen met die duizenden dieren op zijn schilderijen?

Tenslotte kun je nog alles ontdekken over de verschillen tussen mannen en vrouwen in Hoezo Seks? en is er de knusse Kikkerzaal, met spelletjes en het huisje van de groene held van Max Velthuijs.

In het museum is altijd een spannende gratis ontdektocht, een gezellig café (met o.a. tosti krokodil en cupcakes om zelf te versieren) en een winkel vol hebbedingen. Het museum ligt tegenover Tilburg CS en het busstation. Nieuwsgierig geworden? Kom dan gauw kennismaken en breng een bezoek aan VVV Tilburg voor nog meer leuke tips en trics voor je bezoek aan Tilburg!

Delen

Natuurmuseum Brabant

Locatie

Spoorlaan 434
5038 CH Tilburg

 Toon op kaart

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00-17:00
Woensdag 10:00-17:00
Donderdag 10:00-17:00
Vrijdag 10:00-17:00
Zaterdag 10:00-17:00
Zondag 10:00-17:00

Contact

www.natuurmuseumbrabant.nl
info@natuurmuseumbrabant.nl receptie@natuurmuseumbrabant.nl
013-5353935

Faciliteiten

  • Pinnen mogelijk
  • Rolstoelvriendelijk
  • Kindvriendelijk
  • Groepen mogelijk
Delen