Natuurgebieden in Tilburg

Stadsbos013

Stadsbos013 is een uitgestrekt natuurgebied aan de rand van Tilburg, op fietsafstand van het centrum. Een aantal delen zijn bekend, zoals de Oude Warande en het Wandelbos, maar Stadsbos013 is tien keer groter dan dat. Ontdek ook de andere gebieden in Stadsbos013, met stuk voor stuk hun eigen karakter: heide, drassige poelen, akkers, bossen en alles er tussenin. Ga op pad met één van de zes unieke wandelroutes, spring op de fiets of doorkruis Stadsbos013 in hoog tempo op de MTB route van ruim 18 km. Leef je uit op het Disc Golf parcours, komt tot rust bij het Tilia Labyrint of plof neer op één van de vele terrasjes. De grote variëteit aan natuur en vele belevingen maken Stadsbos013 aantrekkelijk voor iedereen, jong en oud. Ga naar stadsbos013.nl en ontdekt wat dit gebied allemaal voor jou in petto heeft.

Wandelbos

Met lekker weer is het heerlijk om met kinderen en/of honden richting het Wandelbos te gaan. Wandelen, lekker naar de speeltuin en vervolgens afsluiten bij kinderboerderij de Zeven Geitjes. Bekijk het Wandelbos op de kaart!

Oude Warande

Met mooie hardlooproutes midden in de natuur is de Oude Warande het walhalla voor hardlopers. Het is dan ook niet voor niets dat de Warandeloop in dit gebied wordt georganiseerd. Bij Grotto kun je even lekker tot rust komen. Bekijk de Oude Warande op de kaart!

Moerenburg

Moerenburg is de onontdekte schat van Tilburg. Fietsen, wandelen of gewoon lekker relaxen, Landschap Moerenburg heeft het allemaal! Moerenburg ligt aan de rand van Tilburg, de ideale uitvalbasis om de drukke binnenstad even achter je te laten. Een aanrader is de hangbrug over de Voorste Stroom, deze lijkt zo weggelopen uit een film van Indiana Jones. Bekijk Moerenburg op de kaart!

Delen

Natuurgebieden in Tilburg

Locatie


Contact

Niet bekend

Faciliteiten

  • Kindvriendelijk
  • Parkeermogelijkheid
Delen