Favoriet!

Kraftbier

De stad Tilburg was eeuwenlang een echte brouwersgemeenschap. Zoals zoveel steden en dorpen had ook Tilburg haar eigen brouwerijen. Tot begin 20e eeuw telde de stad tientallen brouwerijen zowel simpele boerderijen met een eigen ketel als grote brouwerijen.

KraftBier
KraftBier vertegenwoordigd het oude brouwersambacht. Met de geschiedenis onder de arm wordt Tilburg veroverd met oude en nieuwe recepten. Vergeten bieren worden in een modern jasje gestoken. KraftBier bestaat al weer 5 jaar in 2020. Ze hebben grote verbouwingen gehad, waardoor het mogelijk werd om steeds meer bier te brouwen en meer verkooppunten te hebben. Ze kunnen heel Tilburg van bier voorzien als ze willen! 

Tijdlijn

2015
In februari 2015 wordt KraftBier geboren. Er wordt zo’n 400 liter bier per maand gebrouwen op een kleine brouwinstallatie van 50 liter. Daarnaast worden succesvolle recepten op grote schaal gebrouwen bij andere brouwers. 2015 staat in het teken van experimenteren en bekendheid genereren. De bieren worden goed ontvangen en eigenlijk is er constant een tekort aan voorraad.

2016
Het pand waar KraftBier zich gaat vestigen is een oud bankgebouw. De constructie en indeling van het pand worden volledig aangepast om het klaar te maken voor de brouwerij en horecagedeelte. In juli zullen de eerste brouwsels uit de ketels stromen.

2017
Het eerste volledige jaar met een eigen productiebrouwerij. Er wordt zo'n 200 hectoliter bier gebrouwen dit jaar. Ook worden er buiten de deur een paar brouwsels gebrouwen, voor extra voorraad. 

2018
Ze brouwen dit jaar zo'n 400 hectoliter bier, wat een hele mooie groei is. De brouwerij draait op volle toeren en daarnaast worden de hardlopers bij de loonbrouwerij in Cothen gebrouwen. 

2019
Dit jaar staat in het teken van de toekomst. Gaat de brouwerij gaat uitbreiden, krijgt de brouwerij een nieuwe brouwinstallatie of meer vergistingscapaciteit? Ze zijn hier al lang mee bezig en hebben veel nieuwe ideeën die ze graag willen uitvoeren. Uiteindelijk wordt beslist dat de brouwerij aan de Spoorlaan wordt opgeheven en alle bieren worden gebrouwen in de Loonbrouwerij. Ze gaan zich vanaf dit jaar focussen op 4 vaste en 4 seizoensbieren. 

2020
De brouwerij bestaat 5 jaar! Dit jaar staat volledig in het teken van rebranding, de overstap naar blik en de eerste stappen naar een volledig duurzame bedrijfsvoering. Dit jaar lanceren ze hun eerste crowdfunding. 

 

Delen

Kraftbier

Locatie

Kapitein Hatterasstraat 1-10
5015 BB Tilburg

Contact

www.kraftbier.nl
info@kraftbier.nl
06-34887200

Faciliteiten

  • Groepen mogelijk
Delen