Favoriet!

Kraftbier

De stad Tilburg was eeuwenlang een echte brouwersgemeenschap. Zoals zoveel steden en dorpen had ook Tilburg haar eigen brouwerijen. Tot begin 20e eeuw telde de stad tientallen brouwerijen zowel simpele boerderijen met een eigen ketel als grote brouwerijen.

KraftBier
KraftBier vertegenwoordigd het oude brouwersambacht. Met de geschiedenis onder de arm wordt Tilburg veroverd met oude en nieuwe recepten. Vergeten bieren worden in een modern jasje gestoken. Nu nog klein, binnenkort met een mooie installatie waarmee we heel Tilburg van lekkere bieren kunnen voorzien.

Tijdlijn

2015
In februari 2015 wordt KraftBier geboren. Er wordt zo’n 400 liter bier per maand gebrouwen op een kleine brouwinstallatie van 50 liter. Daarnaast worden succesvolle recepten op grote schaal gebrouwen bij andere brouwers. 2015 staat in het teken van experimenteren en bekendheid genereren. De bieren worden goed ontvangen en eigenlijk is er constant een tekort aan voorraad.

2016
Het pand waar KraftBier zich gaat vestigen is een oud bankgebouw. De constructie en indeling van het pand worden volledig aangepast om het klaar te maken voor de brouwerij en horecagedeelte. In juli zullen de eerste brouwsels uit de ketels stromen.

2017
In 2017 wordt het doel gesteld om 250hl bier te gaan brouwen. Dit wordt het eerste volledige jaar als zelfstandige brouwerij.

Bezoek de brouwerij
Wil je Krafbier bezoeken? Dit kan op aanvraag. Vul hier het reserveringsformulier in.
 

Delen

Kraftbier

Locatie

Spoorlaan 350
5038 CC Tilburg

Contact

www.kraftbier.nl
info@kraftbier.nl
06-34887200

Faciliteiten

  • Groepen mogelijk
Delen