Kessels

Kessels was van 1886 tot 1995 een innovatieve muziekinstrumentenfabriek in Tilburg. Vandaag de dag kun je op een verrassende manier kennismaken met de geschiedenis van de beroemde fabriek 'Kessels'.

Kessels was een fabriek met internationale faam en reikwijdte. Vrijwel alle muziekinstrumenten werden er geproduceerd, niet alleen koperen en houten blaasinstrumenten, maar ook strijk- en slaginstrumenten, piano's, pianola's en harmoniums en attributen voor fanfares en harmonieën. In de zeventig jaren dat de fabriek bestond werden er meer dan een halfmiljoen muziekinstrumenten gemaakt, die over de hele wereld hun weg vonden.

Nog steeds worden Kessels-instrumenten bespeeld, zowel door amateurs als beroepsmusici. Oprichter Mathieu Kessels was een gedreven en vooruitstrevende ondernemer, componist, organisator en stimulator van het muziekleven.

Ben jij een muziekliefhebber? Kom op woensdag- of vrijdagochtend van 09:00 tot 12:00 uur langs of maak een afspraak op een van de andere dagen om een kijkje te nemen!

Delen

Kessels

Locatie

Goirkestraat 96
5046 GN Tilburg

 Toon op kaart

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 9:00-12:00
Donderdag Gesloten
Vrijdag 9:00-12:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Contact

www.muziekinstrumentenmuseum.nl
info@kesselsmuseum.nl
06-27273873

Faciliteiten

  • Rolstoelvriendelijk
  • Groepen mogelijk
Delen