Het Duvelhok

Het Duvelhok is dé oudste nog bestaande textielfabriek van Tilburg.

In 1862 bouwde de broers Isaac en Abraham Deen het Duvelhok, het werd gebruikt als katoenspinnerij. Vanaf 1880 nam Constant Lambers het Duvelhok over en werd het een wollenstoffenfabriek. In 1911 werd het weer gekocht door BeKa, één van de grootste textielfabrieken van Tilburg. Sindsdien is het officieel pas een Duvelhok, waar de eerste bewerking van de wol (genaamd duvelen) plaatsvond. In 1968 sloot het Duvelhok als textielfabriek. Vanaf 1969 werd het pand in gebruik genomen door kunstenaars. Tegenwoordig is het een Rijksmonument. Het is nu een plek voor kunst, cultuur, sociaal ondernemerschap, mooie evenementen, wetenschap en het kritsche openbare debat. Maar dit is niet het enige wat er plaatsvindt, er is meer:

Horeca
Er is ook sfeervolle horecaruimte aanwezig, gelegen aan de voorzijde van het Duvelhok. Hier kun je terecht voor een kop koffie/thee met iets zoets, een lunch en/of borrel. Je neemt binnen als buiten plaats op het terras. Het wordt de ontmoetingsplek van het Duvelhok voor studie, lezen, ontspanning en nieuwe ontmoetingen.

SocialSalon
De SocialSalon is een bijzondere beautysalon waar je jezelf heerlijk een paar uur kunt laten verzorgen aan je haar, je handen of je gezicht. Beleef en ervaar het zelf in deze sociale, unieke omgeving.

SocialSofa
Karin Bruers is de huidige beheerster van het Duvelhok. Zij is ook het gezicht achter SocialSofa. SocialSofa maakt mozaïekproducten. De SocialSofa is een betonnen buitenbank met steeds een andere afbeelding. Deze worden gemaakt door mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. SocialSofa geeft hen een nieuwe kans en brengt mensen samen.

  

Delen

Het Duvelhok

Locatie

St. Josephstraat 133
5017 GG Tilburg

Openingstijden

Maandag 9:00-16:00
Dinsdag 9:00-16:00
Woensdag 9:00-16:00
Donderdag 9:00-16:00
Vrijdag 9:00-16:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Contact

www.duvelhok.com
info@duvelhok.com
013-8228588

Faciliteiten

  • Groepen mogelijk
  • Parkeermogelijkheid
Delen