Gebieden

Pleinen & Horeca

Brabanders staan bekend om hun gastvrijheid en Bourgondische levensstijl. Wij houden van eten en tafelen en dat zie je terug aan het enorm aantal restaurants, kroegen en eetcafés in Tilburg. De stad telt vijf gebieden met (eet)cafés en restaurants: de Heuvel, de Korte Heuvel, het Piusplein, de Stadhuisstraat en de Oude Markt. Hieronder vind je een korte omschrijving van drie gebieden in Tilburg. In Tilburg kun je eten naar smaak en portemonnee, je kunt het zo luxe maken als je zelf wil! Ben je niet bekend in Tilburg en wil je toch alle hotspots weten? Breng een bezoekje aan VVV Tilburg, wij adviseren je graag.

Heuvel

Het centrale plein van de stad is de Heuvel. Straten als de Heuvelstraat, de Korte Heuvel en het Pieter Vreedeplein lopen via dit plein in elkaar over. De Heuvel oogt modern, maar ondanks de moderne uitstraling is de geschiedenis van dit plein niet weg te denken. De parochiekerk is een toonaangevend gebouw voor de Heuvel. Naast de kerk zijn er ook nog een aantal winkelketens en horecaondernemingen gevestigd aan de Heuvel. In de zomer worden regelmatig evenementen georganiseerd op de Heuvel.

Piusplein

Het Piusplein is een van de gezelligste pleinen van Tilburg. Vele kroegen en terrasjes zijn hier neergestreken en in de zomer is het echt zoeken naar een plaatsje! Het plein wordt ook wel het studentenplein genoemd, aangezien je hier voor een betaalbare prijs kan eten en na het eten wordt hier plaats gemaakt voor het nachtleven in de stad.

Korte Heuvel

De Korte Heuvel vind je net naast de Heuvel in Tilburg. In deze straat zijn ongeveer 20 leuke kroegen, uitgaansgelegenheden en restaurants gevestigd. De sfeer in deze straat is altijd goed, vooral in de zomer als de terrassen helemaal vol zitten. De Korte Heuvel staat ook wel bekend als "Het lekkerste en leukste straatje van Tilburg". Op weg naar een concert of voorstelling in poppodium 013? Dan is de Korte Heuvel de ideale uitvalbasis voor een hapje of drankje voorafgaand of achteraf.