Uitjes in Tilburg

Typisch Tilburg

Typisch Tilburg

Tilburg staat bekend om haar verrassende en unieke karakter. Tilburg kent een rijke historie, maar ook veel nieuwe en moderne ontwikkelingen. Maar wat is nu echt Typisch Tilburgs?

Koning Willem II en Vincent van Gogh zijn bekende namen uit de historie. Daarnaast heeft de textielindustrie een grote rol gespeeld in Tilburg. De Kruikezeiker is daarom een bekend fenomeen in Tilburg, met name tijdens carnaval. Ook een veel gedronken kruidenlikeur is de Schrobbelèr. Weten hoe Schrobbelèr gemaakt wordt? Dat kan door een rondleiding te boeken door de brouwerij.

Om de Spoorzone van Tilburg op een unieke en ludieke manier te leren kennen is de Spoorzone reis met Peer & Geer een aanrader. Wil je je laten verrassen door wat Tilburg te bieden heeft, kies dan voor de Ontmoetingsreis in Tilburg.

Bierbrouwerij de Koningshoeven is één van de weinige brouwerijen ter wereld die het label ‘Authentic Trappist Product’ mag voeren. Je kan de bierbrouwerij de Koningshoeven van La Trappe een bezoekje brengen. Ze hebben verschillende excursies en proeverijen. Proef hier het ambachtelijke bier, op een unieke locatie.

Misschien is het een tof idee om een met solex Tilburg te verkennen? Nr1Solexverhuur is het juiste adres!

Wil jij meer informatie over Typisch Tilburgse uitjes, loop dan bij VVV Tilburg binnen. Wij vertellen je graag wat Tilburg allemaal te bieden heeft!

*Je kan deze activiteiten boeken bij de bovengenoemde ondernemers.