Uitjes in Tilburg

Spoorzone Tilburg

Spoorzone Tilburg

In de Tilburgse Spoorzone gebeurt iets heel bijzonders. Op de plek die ooit de werkplaats was van de NS, onstaat een compleet nieuw stadsdeel. Sinds in 2010 de hekken rond de voormalige NS-werkplaats zijn verwijderd, heeft Tilburg de Spoorzone ontdekt, ontwikkeld én omarmd. 

Het begon met pionieren en kwartier maken. Maar al snel brak de periode aan van doordacht en doortastend ontwikkelen. Met succes; in de Spoorzone wordt volop gewoond en gewerkt en natuurlijk geïnvesteerd door de gemeente en door VolkerWessels, ondernemers en andere partijen. Zonder uitzondering hebben ze vertrouwen in de kwaliteiten van de Spoorzone als hotspot van de toekomst. In dit gebied, waarvan de historie bijna anderhalve eeuw teruggaat, schrijft Tilburg opnieuw geschiedenis.

De oude NS werkplaatsen vormen nu dé vernieuwende hang-out van Tilburg. Andere steden komen er zelfs inspiratie halen! Of je nu op zoek bent naar een lekkere kop koffie, culinair komt eten, een van de grootste rooftops in de Benelux komt checken of de weg kwijt wil raken in een surrealistisch kunstdoolhof; het kan allemaal in de Spoorzone. De prijswinnende Lochal, met onder meer een van de beste bibliotheken ter wereld tussen de muren, trekt mensen uit alle windstreken. Ook voor kinderen zijn uiteenlopende uitdagingen te vinden zoals skateboarden, breakdancen of spelen als een uitvinder. En natuurlijk is er ook het tofste burgerinitiatief van Nederland; Het Spoorpark, een heerlijke plek om te relaxen. 

Bij VVV Tilburg hebben wij de Binnenstadswandeling te koop die voor een deel door de Spoorzone gaat. Ook hebben wij een Spoorzone folder die meer uitleg kan geven over de Spoorzone. Wil je écht meer leren over de Spoorzone kan je een gids boeken via de Stadsgidserij.