Uitjes in Tilburg

Piushaven Tilburg

Piushaven Tilburg

De Piushaven in Tilburg is een gegraven haven uit het begin van de 20ste eeuw en wordt sinds 2002 gebruikt als museumhaven. De Piushaven is de grootste stadshaven van Noord-Brabant! Er wordt hard gewerkt in en rondom de haven om van dit gebied een écht recreatie gebied te maken. Vermaak je op het water of geniet van horeca langs de waterkant. Je kunt ook een bootje huren om de kanalen te verkennen of een tocht boeken via deze link.

Ook worden er veel evenementen georganiseerd in de Piushaven zoals het Drakenboot Festival. Kijk voor het actuele overzicht van evenementen en de agenda van de Piushaven hier.

Heerlijk Bourgondisch genieten in de Piushaven kan ook! Er zijn genoeg restaurants aan het water, de perfecte plek dus voor een heerlijke lunch, diner of een lekker borreltje. In de zomermaanden worden de terrassen dichter bij het water gezet zodat je optimaal het uitzicht kan bewonderen. Wil je weten welke ondernemers er bij de Piushaven zitten? Kijk dan hier voor een actueel overzicht.

Het is heerlijk wandelen in de Piushaven. Zo kun je een gids boeken bij Stadsgidserij die écht alles over de haven weten. Wil je er doorheen wandelen maar heb je geen behoefte aan een gids? VVV Tilburg heeft een super leuke Binnenstadswandeling verkrijgbaar in de winkel of bestel deze online.

Nog niet genoeg gewandeld? Loop dan door langs de Piushaven en verken Moerenburg!

 

Foto: Suzanne Verhagen