Uitjes in Tilburg

Pauwels Onderweg!

Pauwels Onderweg!

Wist je dat je in het natuurgebied Pauwels heerlijk kunt fietsen? Pauwels is een uitgestrekt gebied ten zuiden van De Loonse en Drunense Duinen en Kaatsheuvel en ten noorden van Tilburg. Dit landschap is uniek waar een combinatie van natuur, landbouw, recreatie, cultuurhistorie en industrie samenkomen. Pauwels is volop in beweging en ontwikkeling. Zo wordt er met 10 verschillende partners gewerkt aan de ontwikkeling van het gebied. Landschapspark Pauwels is onderdeel van Van Gogh Nationaal Park in oprichting.

Deze fietstocht is 51,4 kilometer lang en voert je langs allerlei locaties en bezienswaardigheden in dit prachtige landschap. Het mooie aan deze route is dat je hem ook kunt maken met slecht weer want de route is ook te beleven vanaf je computer. Natuurlijk kun je de route ook in het echt afleggen met de fiets en onderweg pauzeren op bijzondere locaties. Op sommige locaties kun je zelfs genieten van een rondleiding of streekproducten kopen!

De fietsroute is gebaseerd op het knooppuntennetwerk. Je kunt de route eenvoudig volgen via de daarvoor bestemde paaltjes langs de route. Je kunt tussen knooppunt 44 en 92 afwijken van de route en genieten van speciale locaties. Je kan de route zelf uitstippelen met een kaart maar je kan ook het GPX-bestand downloaden en deze in je smartphone of navigatiesysteem inladen om meteen te kunnen vertrekken!

Wil je de route korter maken? Kies dan voor een rondje oost van 25 kilometer (je eindigt dan na knooppunt 41 bij 36) of een rondje west van 29 kilometer (je start dan vanaf knooppunt 36 naar 41). 

Wil je meer informatie over deze route of het bestand downloaden? Klik dan hier. Of scan onderstaande QR code;

 

Foto: Ton van Rooij.