Algemeen

Wandelen en fietsen

VVV Tilburg biedt allerlei verschillende actieve en thematische wandel- en fietsroutes aan. De omgeving van Tilburg kent wel honderden fietspaden en knooppunten. Benieuwd welke wandel- of fietskaart het best bij jou past? Laat je adviseren door een van onze medewerkers. Hieronder vind je een paar routes die VVV Tilburg aanbiedt.

Binnenstadswandeling

Er is geen betere manier om Tilburg te ontdekken dan met een stadswandeling. Deze route is 3,5 kilometer. Voor de echte wandelliefhebbers kan de route ook nog uitgebreid worden tot 5 kilometer. De roze route is de centrale route en loopt door de binnenstad. Wil je nog meer ontdekken van Tilburg? Er zijn drie extra routes. Deze worden aangeduid met de kleuren oranje, blauw en groen. De oranje route is een rondje om de Korvel & Oude Dijk en brengt je langs het huis waar Vincent van Gogh tijdens zijn studie heeft gewoond. Wil je ontspanning aan het water? Kies voor een rondje om de Piushaven. Het Veemarktkwartier, laat de creatieve bedrijvigheid zien. Loop langs de prachtige historische panden in dit gebied. De Binnenstadswandeling laat je bijzondere, mooie, historische en karakteristieke plekjes in Tilburg zien. Laat je verrassen door de combinatie van cultuur, natuur en historie die de binnenstad te bieden heeft. Langs de route zijn er verschillende mogelijkheden om te stoppen voor een hapje en een drankje.

In onze pop-up store aan het Stadhuisplein 326a hebben wij nog veel meer wandel- en fietsroutes om te ontdekken, dus kom snel langs om ze te bekijken!