Algemeen

Wandelen en fietsen

VVV Tilburg biedt verschillende actieve en thematische wandelingen en fietsroutes aan. De omgeving van Tilburg kent wel honderden fietspaden en knooppunten. VVV Tilburg heeft een groot scala aan fietsroutes in de winkel. Benieuwd welke fietsroute bij jou past? Laat je adviseren door een van onze medewerkers over de mooiste fietsroutes door Brabant en omstreken. Hieronder vind je alle actieve en thematische wandelingen die VVV Tilburg aanbiedt:

Binnenstadswandeling
(3,5 km)

Er is geen betere manier om Tilburg te ontdekken dan met een stadswandeling. De Binnenstadswandeling laat je bijzondere, mooie, historische en karakteristieke plekjes in Tilburg zien. Laat je verrassen door de combinatie van cultuur, natuur en historie die de binnenstad te bieden heeft. Langs de route zijn er verschillende opties om te stoppen voor een hapje en een drankje.

Wijnwandeling
(2 km)

Tilburg kent een rijke geschiedenis als we het hebben over wijn. Een aantal kenmerkende gebouwen staan voor de wijnindustrie die deels in Tilburg is ontstaan. Je komt van alles te weten over firma's die in Tilburg waren en welke rol zij gespeeld hebben in de Tilburgse wijngeschiedenis.

O.L. Vrouw van Koningshoeve
(Ongeveer 10 km)

O.L. Vrouw van Koningshoeve wandeling brengt je naar het heiligdom van Peerke Donders. Het heiligdom ligt aan de rand van de stad in een natuurlijke omgeving. Tijdens de wandeling loop je langs interessante buitenwijken als het Goirke en langs verschillende mooie gebouwen.

Het mysterie van Tilburg

Denk jij alles te weten van Tilburg? Denk jij dat je de geschiedenis kan dromen? Of heb je gewoon zin om ontdekkingsreis te gaan? Dan is het Mysterie van Tilburg een echte speurtocht voor jou! Onderweg moet je 21 raadsels oplossen en op zoek gaan naar de juiste antwoorden. Weet jij je weg te vinden tussen onbekende tekens, geheimzinnige symbolen en beelden?

Nieuwlandstraat
(1,5 km)

In de Nieuwlandstraat vind je veel kleine, creatieve en opvallende winkels met een gevarieerd aanbod. Fraaie gebouwen met de bouwstijl van rond 1900 vind je hier veel terug. Tijdens de wandeling zie je een goed contrast tussen de hoog- en laagbouw en de talrijke versieringen en specifieke elementen die op de gebouwen zijn aangebracht.

Vincent van Gogh

(1,5 km)

Van 1866 tot 1868 woonde de jonge Vincent van Gogh in Tilburg aan het St. Annaplein. In deze twee jaar heeft hij zijn eerste tekenlessen in Tilburg gekregen. In het voormalig paleis van Koning Willem II is nu Vincents Tekenlokaal neergestreken. Hier kun jij leren tekenen of alles te weten komen over Vincents eerste tekenlessen. De wandeling zal langs verschillende gebouwen/straten komen die iets met het leven van deze kunstenaar te maken hebben gehad.