Algemeen

Parkeren in Tilburg

Parkeren auto
In Tilburg zijn 8 parkeergarages in en rond het centrum te vinden. Borden langs de route, richting het centrum geven aan of er in de parkeergarage nog vrije plaatsen zijn. Motoren kunnen niet in elke parkeergarage geparkeerd worden, dus kijk even op de website van de desbetreffende parkeergarage of dit hier toegestaan is. Scooters en brommers kunnen parkeren in garage 013/Tivoli.

Je kunt ook bijna overal parkeren langs de weg. Kijk wel goed naar de verkeersborden die erbij staan, voor eventuele restricties. Je kunt betalen bij de parkeerautomaten die meestal op de stoep staan. Je kunt ook de app Parkmobile gebruiken om te betalen, vergeet deze alleen niet uit te zetten! Het uurtarief dat je betaald verschilt per locatie.

Parkeerkaart gehandicapten
Invaliden kunnen een Europese gehandicaptenparkeerkaart aanvragen bij de gemeente. Met deze kaart kan de auto geparkeerd worden op algemene invalidenparkeerplaatsen en op plaatsen waar anders een parkeerverbod geldt. De kaart is vijf jaar geldig in alle landen binnen de EU.

Parkeren fietsen
Er zijn meerdere fietsenstallingen waar je je fiets veilig kan neerzetten. De meeste fietsenstallingen zijn gratis en beveiligd. Er zijn er ook een paar waar je wel voor moet betalen, dit staat dan aangegeven. Let op: verkeerd gestalde fietsen worden opgeruimd, dus kijk uit dat je je fiets niet ergens neerzet waar dat niet hoort! Klik hier voor de actuele informatie over de fietsenstallingen.

Benieuwd naar actuele openingstijden? Kijk voor meer informatie op de website van Gemeente Tilburg.

Openbaar vervoer

Tilburg is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Ook binnen de stad is het openbaar vervoer goed geregeld.

Trein
Tilburg heeft drie stations. Het Centraal NS-station in het centrum van de stad, Tilburg Reeshof en Tilburg Universiteit.

Bussen
Tilburg heeft een uitgebreid busroutenetwerk. Alle routes en haltes zijn te vinden op de site van Arriva. Hier vind je alle informatie over tarieven en tijden.

OV-chipkaart
Er kan worden gereisd met een persoonlijke OV-chipkaart en een anonieme OV. Als je geen OV hebt, kan je ook een e-ticket kopen. Deze kan je kopen op de website van de desbetreffende vervoerder kopen.