Algemeen

Parkeren in Tilburg

Parkeren auto
In Tilburg zijn 8 parkeergarages in en rond het centrum te vinden. Borden langs de route, richting het centrum geven aan of er in de parkeergarage nog vrije plaatsen zijn. Motoren mogen niet parkeren in een parkeergarage, wel in de fietsenstalling van Stappegoor. Scooters en brommers kunnen parkeren in garage 013/Tivoli.

Bij een parkeerautomaat op straat in en rondom de stad kun je 1 tot 4 uur parkeren. Het tarief is afhankelijk van de automaat en de locatie.

Parkeerkaart gehandicapten
Invaliden kunnen een Europese gehandicaptenparkeerkaart aanvragen. Met deze kaart kan de auto geparkeerd worden op algemene invalidenparkeerplaatsen en op plaatsen waar anders een parkeerverbod geldt. De kaart is vijf jaar geldig in alle landen binnen de EU.

Parkeren Fietsen
Intotaal zijn er 7 fietsstallingen te vinden in Tilburg. De 5 gemeentelijke fietsstallingen zijn gratis, voor de andere 2 moet je betalen. Verkeerd gestalde fietsen worden geruimd, let op dat je hem goed parkeert! Klik hier voor de actuele informatie over de fietsenstallingen.

Benieuwd naar actuele openingstijden? Kijk voor meer informatie op de website van Gemeente Tilburg.

Openbaar vervoer

Tilburg is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Ook binnen de stad is het openbaar vervoer goed geregeld.

Trein
Tilburg heeft drie stations. Het Centraal NS-station in het centrum van de stad, Tilburg Reeshof en Tilburg Universiteit.

Bussen
Tilburg heeft een uitgebreid busroutenetwerk. Alle routes en haltes zijn te vinden op de site van Arriva. Hier vind je alle informatie over tarieven en tijden.

Buurtbus
De buurtbus is een bus voor maximaal 8 personen. De bus rijdt een een-uursdienst op vaste tijden en een vaste route. Alle kaartjes en abonnementen zijn te gebruiken in de buurtbus.

OV-chipkaart
Er kan alleen nog maar gereisd worden met een OV-chipkaart. Kijk op de website voor meer informatie.