Algemeen

Algemene informatie over Tilburg

Experimenteel, Rauw, Tegendraads, Daadkrachtig, Sociaal en Humor! Dat zijn de zes woorden die Tilburg het best omschrijven. Van oudsher een gebied bestaande uit verschillende herdgangen (buurtschappen) die onderling verbonden zijn. Een stad met een rijke historie in textiel en industrieën. Tilburg is bezig met ongekende transformatie vol innovatieve ideeën. Hoe beter je Tilburg leert kennen, des te mooier de stad wordt. Het is een stad van makers en doeners, en daarnaast een stad met lef. We doen nieuwe dingen en soms vallen we, maar we staan altijd weer op! Tilburg is een stad voor iedereen, van iedereen en waar iedereen een bijdrage aan kan leveren. Een stad waar de mensen voor elkaar klaar staan en echt iets voor een ander willen betekenen. Een stad waar we als VVV trots op zijn om te mogen presenteren.

Het winkelgebied is de centrale as in het centrum. De ideale start voor een bezoek aan de verschillende gebieden. Tilburg wordt namelijk pas echt leuk als je op ontdekkingsreis gaat! Breng een bezoek aan de Spoorzone, de bruisende horecapleinen, het verrassende Dwaalgebied of het creatieve Veemarktkwartier. Even helemaal tot rust komen? De ultieme ontspanning vind je in de Piushaven, de binnentuinen en stadsparken. Vaar mee met één van de vele georganiseerde vaarten of huur een sloep en ga zelf op pad. Ben je hongerig geworden? De Piushaven heeft genoeg leuke restaurantjes met prachtig uitzicht!

Benieuwd wat je dit weekend kunt gaan doen? Onze agenda staat vol originele en vernieuwende events, die meer dan de moeite waard zijn! De evenementen zijn toegankelijk en makkelijk bereikbaar. 

Koopzondag/feestdagen

Elke zondag is het koopzondag in Tilburg. Uitzonderingen hierop zijn: Eerste Paasdag, Eerste Pinksterdag, Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. De openingstijden van de winkels op zondag zijn van 12:00 tot 17:00 uur. Winkels zijn niet verplicht om open te gaan op zondag. Op feestdagen gelden speciale winkeltijden, deze kan je vinden op de websites van de winkels zelf.

Koopavond

Donderdagavond is de vaste koopavond in Tilburg centrum. De winkels zijn tot 21:00 uur geopend, maar let op; winkels mogen zelf bepalen of ze geopend zijn. Buiten de ringbanen is vrijdagavond de vaste koopavond.

Markten

Gezellig naar de markt voor vers fruit, een uitgebreid assortiment noten, een mooi bosje bloemen of verse vis? Buiten dat vind je allerlei streekproducten en lekkernijen zoals bijvoorbeeld vers gemaakte stroopwafels. Van woensdag tot en met zaterdag kun je op zes verschillende plekken in onze stad markten bezoeken. 

Voor de kleding- en stoffenliefhebber is de Besterdmarkt op woensdag een echte aanrader. Wil je een groot aanbod middenin het centrum? Ga dan naar de zaterdagmarkt op het Koningsplein. Eén tip: neem een grote boodschappentas mee, want er is veel keus voor weinig geld.

E-learning Tilburg

Wil jij ambassadeur worden van Tilburg? Ontdek alles wat Tilburg te bieden heeft in deze training. Maak hier de online e-learning en help bezoekers en bewoners hun weg te vinden in en naar Tilburg.