Algemeen

Algemene informatie over Tilburg

Experimenteel, Rauw, Tegendraads, Daadkrachtig, Sociaal en Humor! Dit zijn de zes woorden die Tilburg het best omschrijven. Van oudsher een gebied bestaande uit verschillende herdgangen (buurtschappen) die onderling verbonden waren. Een stad met een rijke textielhistorie. Een industriestad. Door de wol geverfd en bezig met een ongekende transformatie! Een verrassende stad en liefde op het tweede gezicht, een stad van makers en doeners. Daarnaast is Tilburg een stad met lef, we doen nieuwe dingen en soms vallen we, maar staan altijd weer op! Tilburg is een stad van iedereen, voor iedereen en waar iedereen een bijdrage aan kan leveren. Een stad waar de mensen voor elkaar klaar staan en echt iets voor een ander willen betekenen. Een stad waar we als VVV trots op zijn om te mogen presenteren.

Het winkelgebied is de centrale as in het centrum. De ideale start voor een bezoek aan de verschillende gebieden. Tilburg wordt namelijk pas echt leuk als je op ontdekkingsreis gaat! Breng een bezoek aan de Spoorzone, de bruisende horecapleinen, het verrassende dwaalgebied of het creatieve Veemarktkwartier. Even helemaal tot rust komen? De ultieme ontspanning vind je in de Piushaven, de binnentuinen en stadsparken. Vaar mee met één van de vele georganiseerde vaarten of huur een sloep en ga zelf op pad!

Sinds 1976 heeft Tilburg Noord ook een eigen winkelcentrum, met meer dan 40 winkels onder één dak is het aanbod zeer compleet. Gezellig winkelen terwijl de auto gratis geparkeerd staat op één van de 600 parkeerplaatsen rondom winkelcentrum Wagnerplein!

Benieuwd wat je dit weekend kunt gaan doen? Onze agenda staat vol leuke en vernieuwende events, die meer dan de moeite waard zijn! De evenementen zijn toegankelijk en makkelijk bereikbaar. 

Koopzondag

Elke zondag van de maand is het koopzondag in Tilburg. Uitzonderingen hierop zijn: Eerste Paasdag, Eerste Pinksterdag, Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. De winkels zijn geopend van 12:00 tot 17:00 uur. Winkels zijn niet verplicht om open te gaan op zondag. Op feestdagen gelden dus speciale winkeltijden, zoals hierboven vermeld.

Koopavond

Donderdagavond is de vaste koopavond in Tilburg centrum. Buiten de ringbanen is vrijdagavond de vaste koopavond. Op vrijdag 2 en vrijdag 23 december zijn er extra koopavonden.

Markten

Gezellig naar de markt voor vers fruit, een uitgebreid assortiment noten, een mooi bosje bloemen of een verse vis? Van woensdag tot en met zaterdag kun je op zes verschillende plekken in onze stad verschillende markten bezoeken. 

Voor de kleding- en stoffenliefhebber is de Besterdmarkt op woensdag een echte aanrader. Wil je een groot aanbod middenin het centrum? Ga dan naar de zaterdagmarkt op het Koningsplein. Eén tip: neem een grote boodschappentas mee, want er is veel keus voor weinig geld.

Iedere laatste zondag van de maand vindt De Dwalerij plaats in de Noordstraat. De zondagsmarkt voor foodies en funshoppers.

E-learning Tilburg

Wil jij ambassadeur worden van Tilburg? Ontdek alles wat Tilburg te bieden heeft in deze training. Maak hier de online e-learning en help bezoekers en bewoners hun weg te vinden in en naar Tilburg.