Nieuw!

Young Adult week bij de bibliotheek

De Bibliotheek Midden-Brabant organiseert in samenwerking met Bibliotheek Nieuwe Veste in Breda van 3 t/m 15 mei een online Young Adult Week voor jongeren van 15 jaar. Gedurende deze twee weken kunnen de jongeren deelnemen aan workshops, originele fan fiction en YA-boeken ontdekken en hun eigen creativiteit naar boven laten halen tijdens het maken van hun (fan fiction) boekentrailer.

“De coronacrisis dwingt ons om verder te kijken. Dan kom je al gauw uit op een online alternatief. Wij vinden het belangrijk dat jongeren hun passie en creativiteit tijdens deze crisis verder kunnen ontwikkelen. Dat dachten collega-bibliotheken ook. Waarom dan niet onze krachten bundelen? Zo is er een nog groter creatief aanbod waaruit jongeren kunnen kiezen,” vertelt Desiree van Beurden, programmamaker bij de Bibliotheek Midden-Brabant.

De workshops zijn online en geheel gratis, aanmelden kan via de website.

  • Op maandag 3 mei van 14.00 tot 16.30 uur leggen YA-schrijver Cindy Paul en illustrator Renée Zonneveld de basis uit voor het schrijven van een Young Adult verhaal. De jongeren gaan leren hoe je zelf een verhaal schrijft, de valkuilen hiervan en hoe je daarmee om moet gaan. In een Q&A vertelt Fan fiction schrijfster Marika Holaman hoe zij het schrijven van een verhaal ervaart en wat haar valkuilen zijn.
  • Op vrijdag 7 mei van 14.00 tot 15.30 uur geeft fan fiction en fantasy schrijfster Rima Orie een Workshop Fan Fiction, hierin wordt uitgelegd hoe je een pakkende fan fiction schrijft. Ook vertelt zij hoe fan fiction haar geholpen heeft bij het schrijven van haar fantasy novel De Zwendelprins.
  • Op zaterdag 15 mei van 14.00 tot 15.30 uur geven de makerscoaches van Makersbase Breda een Workshop ‘Fan trailer maken.’ Tijdens deze workshop krijgen jongeren digitale tools aangereikt waarmee zij hun verhaal kunnen omtoveren tot een (fan fiction) boekentrailer.

Over Cindy Paul en Renée Zonneveld:

YA-schrijver Cindy Paul en illustrator Renée Zonneveld hebben samen inmiddels vier boeken in eigen beheer uitgegeven waaronder het boek For Ever. Zij zijn ontzettend gepassioneerd over verhalen in alle vormen en maten, zoals short stories en Instagram stories.

Over Rima Orie:

Rima Orie schreef jarenlang fan fiction op online platforms als Wattpad en Sweek, waar ze met haar verhalen honderden tot duizenden lezers enthousiast maakte. In 2018 is ze met haar boek De Zwendelprins uit meer dan 300 zendingen de winnaar van de Moon YA Contest geworden. Hiermee heeft ze een uitgeefcontract binnengehaald. In 2019 is De Zwendelprins door chicklit.nl genomineerd voor Young Adult boek van het Jaar. Tevens werd het door Hebban opgenomen in hun lijst met De 19 Young Adult boeken van 2019 en op de Hebban Debuutprijs Longlist. Tot slot is het boek in 2020 genomineerd voor het Beste boek voor Jongeren. Haar tweede boek, 'In het vervloekte hart' genaamd, verschijnt in najaar 2021.

Delen
Gratis

Locatie

Online

Delen