Workshop storytelling kloosters en kloosterlingen

Het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) organiseert een workshop storytelling kloosters en kloosterlingen voor het Kloosterjaar 2021. Er zijn genoeg verhalen te vertellen, want Tilburg had heel veel kloosters.

Op 12 mei, 2 juni en 23 juni zijn de bijeenkomsten van de driedelige online workshop ‘storytelling’.De deelnemers schrijven verhalen over herinneringen aan de kloosters, dat kunnen positieve of negatieve verhalen zijn. De verhalen zijn vanuit persoonlijke ervaringen of aan de hand van een interview. Alle verhalen zijn welkom, mits deze gaan over een of meerdere kloosters in Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout of Biezenmortel. Ook is er een opdracht om een bijdrage te leveren aan de verhalenwebsite “Geheugen van Tilburg”. Deze bijdrage is korter dan het persoonlijke verhaal, omdat het ongeveer 300 tot 500 woorden bevat. De verhalenwebsite wordt al sinds 2008 gebruikt door Tilburgers zelf en vanwege het kloosterjaar 2021 voegt het TijdLab er graag een nieuwe serie aan toe. In het najaar worden de verhalen gepubliceerd op de website van het TijdLab

Medewerkers van Erfgoed Brabant verzorgen de eerste twee workshops. Tijdens de eerste workshop wordt het doel uitgelegd en het begrip ‘storytelling’. De vijf stappen worden doorlopen aan de hand van een voorbeeldverhaal. Daarna krijgen de deelnemers uitleg over het ophalen van verhalen en de toepassing van de techniek storytelling. De deelnemers krijgen huiswerk mee om thuis het persoonlijke verhaal uit te werken. In de tweede bijeenkomst worden de verhalen van de deelnemers besproken, de deelnemers geven elkaar feedback zodat ze het verhaal compleet kunnen maken. Ter voorbereiding op de derde en laatste (digitale) bijeenkomst bereiden de deelnemers een verhaal voor, voor het “Geheugen van Tilburg”.
Wil jij je inschrijven voor de workshop? Stuur dan een mail naar info@stadsmuseumtilburg.nl

Foto: Roozen –Van Hoppe

Delen
Gratis

Locatie

Online via Teams of Zoom

Contact

info@stadsmuseumtilburg.nl

Delen