Wolf Corridor | De Pont museum

Wolf Corridor is een nieuwe tentoonstelling die te zien is bij De Pont museum. De kunstenaar, Kasper Bosmans, ontwierp deze tentoonstelling specifiek voor de wolhokken bij De Pont museum. Geniet van prachtige zandsculpturen, beelden, muurschilderingen, bronsreliëfs en schilderijen.

De titel verwijst naar de belangstelling van Kasper voor grensgebieden. Een 'corridor' is eigenlijk een ecologische verbindingszone waar verschillende leefgemeenschappen met elkaar in contact kunnen komen. Kasper wilde graag de connectie maken De Kempen waar hij zelf vandaan komt.

De Kempen worden van oudsher gekenmerkt door illegaliteit. Zo staat deze streek niet alleen bekend om de schapenteelt maar sinds de Middeleeuwen staat het ook bekend als rovershol en als streek staan ze erom bekend, dat wat er zich achter de gevels afspeelt niet bedoeld is om het licht te zien, zoals smokkel van boter en drugs. Voor deze expositie haalde Kasper inspiratie uit de 'herdgang', de eerste druppel brons in een Tilburgse smeltkroes en lokale huishoudtradities. Het oude gebruik waarbij vrouwen de vloer schrobben met zand dat ze eerst in decoratieve patronen uitstrooien, zette Bosmans bijvoorbeeld aan tot het maken van zandsculpturen.

Heb je interesse in deze prachtige tentoonstelling? Kijk dan hier voor meer informatie en tickets.

Delen
Verschillend

De Pont Museum

Locatie

Wilhelminapark 1
5041 EA Tilburg

Toon op kaart

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 11:00-17:00
Woensdag 11:00-17:00
Donderdag 11:00-20:00
Vrijdag 11:00-17:00
Zaterdag 11:00-17:00
Zondag 11:00-17:00

Contact

www.depont.nl
info@depont.nl
013-5438300

Faciliteiten

  • Pinnen mogelijk
  • Groepen mogelijk
  • Parkeermogelijkheid
Delen