Wittgenstein | Bo Tarenskeen

Let op! Vanwege de huidige maatregelen kan dit evenement niet op het geplande tijdstip plaats vinden. Klik hier voor actuele updates over de show. 

 

Het eerste deel van een tiendelige theaterreeks over het werk van Ludwig Wittgenstein. Een solo, gespeeld door Bo Tarenskeen over intelligentie die de mens vermorzelt, over het hoofd dat de wereld verraadt. Een exercitie over de logica als een te scherp mes dat vooral de gebruiker ervan verwondt. 

In de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog schrijft de jonge Oostenrijkse filosoof Ludwig Wittgenstein een geheim dagboek waarin zijn aantekeningen over logica naadloos overgaan in beschouwingen over God, zelfmoord, seksualiteit en de zin van het leven.Het resulteert in de Tractatus–Logico–Philosophicus, waarin hij de filosofie als opdracht geeft het denken logisch te verhelderen.

Maar welke prijs heeft absolute helderheid? En wat betekent filosofie tijdens een wereldwijde catastrofe? Wat kan het tegen een crisis inbrengen? En wat blijft er over als er niets meer te vragen is?

Wil je meer info over deze voorstelling of over de tickets? Klik dan hier. 

Delen
Vanaf €8,50 Koop tickets

De Nieuwe Vorst

Locatie

Willem II straat 49
5038 BD Tilburg

Toon op kaart

Contact

www.denieuwevorst.nl
info@denieuwevorst.nl
013-5328520

Faciliteiten

  • Pinnen mogelijk
  • Kindvriendelijk
  • Groepen mogelijk
Delen