Waterland Kunstpad in Tilburg

Even lekker wandelen en tegelijkertijd genieten van kunst? Dat kan van 19 tot en met 27 september bij het Waterland Kunstpad. 

Dertien kunstenaar hebben hier hun eigen plek in het bos of aan het water gekozen om hun kunst tentoon te stellen. Deze route is 9 dagen geheel gratis te bezoeken. Ook zijn er extra evenementen georganiseerd zoals live muziek en performances. 

Het thema van deze editie is water. Water is een actueel thema binnen klimaatverandering en uiteraard is water erg belangrijk voor het leven op aarde. Het maakt ons duidelijk dat wij afhankelijk zijn van de natuur om te leven en overleven. Het is natuurlijk makkelijker hierover na te denken wanneer jezelf in de natuur staat bij een beekje of een rivier, maar in Nederland is de wilde natuur niet binnen handbereik. Gelukkig zijn er overal wel buitengebieden waar wij lekker kunnen dwalen en verkennen.

Aan de Oude Leij in Tilburg wordt er nu een route gepresenteerd waar cultuur en natuur elkaar ontmoeten. Hier kun je nadenken over de vraag; Wat is jouw beleving van de natuur? De organisatie hoopt dat deze route mensen aanspoort meer over dit thema na te denken en hen aanzet om een reis te maken. Een reis, niet naar verre bestemmingen maar gewoon; binnen de grenzen van Tilburg, die zelfs met de fiets kan worden afgelegd.

Wil je meer weten over dit kunstinitiatief? Klik dan hier.

 

Foto: MRJN Photography.

Delen
Gratis

Locatie

De Oude Leij, Tilburg

Delen