Voetbalverhalen

Voetbalclub Willem II viert dit jaar hun 125-jarig bestaan, hét perfecte moment om terug te kijken naar ons voetbalverleden. Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg organiseren samen de workshop voetbalverhalen in het TijdLab. 

Tilburg heeft veel voetbalverenigingen waar je veel verhalen over kunt vertellen. Over de overwinningen of de verliezen, katholiek of protestant, wanneer voetbalde de vrouwen mee? Dit soort verhalen zijn super interessant om te lezen en naar te luisteren. Wil jij je verhaal ook graag komen delen? Meldt je dan aan voor een workshop en zet jouw verhaal op papier. 

Deze drie-delige workshop vindt plaats op 8 en 28 juli en 18 augustus. Tijdens deze drie-delige workshop ga jij jouw verhaal uitschrijven zolang deze maar met voetbal in Tilburg te maken heeft. Hier vallen natuurlijk ook Berkel-Enshot, Udenhout en Biezenmortel onder!

De verhalen komen op de website van het Geheugen van Tilburg terecht waar je ook nu prachtige verhalen over Tilburg kan lezen. Deze website is voor en door Tilburgers en groeit gestaag met nieuwe verhalen. Vanwege het jublileum van Willem II voegen ze nu ook graag een serie toe over voetbal in Tilburg. Daarnaast zullen de verhalen in het najaar ook worden gepubliceerd op de website van het TijdLab. Wil je meer weten over deze té gekke workshop? Kijk dan eens op deze website.

  • Data 8 juli 14.00-16.30 uur, 28 juli 10.00-12.30 uur, 18 augustus 10.00-12.30 uur
  • Locatie online via Teams
  • Kosten gratis 
  • Aanmelden per mail naar tijdlab@bibliotheekmb.nl


Foto: Willem II promoveert in 1958 naar de eredivisie - Collectie Regionaal Archief Tilburg

Delen
Gratis

Locatie

Online via teams

Delen