Verhalentafel bij Bibliotheek de LocHal

Vanaf 5 september komt de verhalentafel naar Bibliotheek de LocHal. De Verhalentafel vertelt het verhaal van de ontwikkeling van de Spoorzone. Met de herbestemming van verschillende gebouwen zoals de LocHal, de Houtloods en de polygonale loods is er heel wat veranderd in de Spoorzone. Met de verhalentafel kan je genieten van verhalen en andere getuigenissen van oud-NS-medewerkers die uit liefde voor hun vak allerlei artikelen uit die tijd hebben bewaard.

Bob Driessen en Sophie Tooten vinden het belangrijk dat de historie van de Spoorzone bewaart en her-verteld wordt. Het resultaat is een serie van dertien videoportretten, verwerkt in een interactieve tafel die het publiek zelf kan bedienen. Bob en Sophie hopen dat deze interactieve tafel mensen uitnodigt ook hun verhalen met anderen te delen.

De portretten geven ons een brede kijk op de NS van toen, met verhalen van directeur tot secretaresse en van de eerste vrouw op de werkplaats tot de laatste man die nog met een stoomtrein heeft gewerkt. 

Nieuwe klokkenwand in het TijdLab

Naast de verhalentafel komt de klokkenwand naar het TijdLab. Henk Meijers verzamelde allerlei klokken voor het Stadsmuseum Tilburg die na 5 september te zien zullen zijn bij het TijdLab. Geniet van de verschillende ronde en vierkante klokken die hier te bewonderen zijn. De klokken zijn stuk voor stuk gerepareerd en schoongemaakt. Ze hangen nu aan de lange wand van het TijdLab.

Alle klokken in het TijdLab lopen synchroon, aangestuurd door één moederklok. Vroeger had iedere stad een eigen klok gebaseerd op de stand van de zon maar toen eenmaal de treinen begonnen te rijden, was dit natuurlijk onmogelijk om op elkaar af te stemmen. Sinds de negentiende eeuw lopen de klokken dus synchroon op de moederklok, de 'middelbare' Amsterdamse tijd.

De verhalentafel is tot en met 30 oktober vrij te bezoeken op de eerste verdieping van de LocHal. De klokkenwand blijft permanent bij het TijdLab te bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden van Bibliotheek LocHal.

Klik hier voor meer informatie.

Delen

LocHal Tilburg

Locatie

Burgemeester Brokxlaan 1000
5041 SG Tilburg

Toon op kaart

Openingstijden

Maandag 8:00-22:00
Dinsdag 8:00-22:00
Woensdag 8:00-22:00
Donderdag 8:00-22:00
Vrijdag 8:00-22:00
Zaterdag 9:00-17:00
Zondag 12:00-17:00

Contact

www.lochal.nl
klantenservice@bibliotheekmb.nl
013-4648517

Delen