Tord Gustavsen Trio in Concert bij Paradox

De Noorse pianist Tord Gustavsen is één van de belangrijkste ambassadeurs van de Noorse jazz. Zijn laatste cd “The Other Side” uit 2018 was weer met zijn trio. Op deze cd staan twaalf composities waaronder bewerkingen van de traditionele Noorse volksliedjes en twee composities van J.S Bach. Het levert mooie, sfeervolle en soms melancholieke muziek op. Dit zoals men dat gewend is van veel platen op het ECM label.

Tord Gustavsen brengt melodische, romantische en poëtische muziek. De ruimte, de ingetogen lyriek en de zorgvuldig gekozen spaarzaamheid van Tord Gustavsen past perfect in de catalogus van het Duitse label van Manfred Eicher. Muziek voor liefhebbers van minimalistische, romantische en weidse klanktapijten. Hij verwerkt in zijn pianospel die stiltes en dat ruimtegevoel die veel muziek uit het hoge Noorden kenmerken. Gustavsens muziek draait rond eenvoud, met gedempte ritmes en beknopte melodieën waar soms donkere blueskleuren over hangen. De subtiele drums en de donkere bas schuiven naadloos tussen de noten.

Algemene informatie

Het Tord Gustavsen Trio begint om 20.30 uur bij Paradox. De zaal is al open vanaf 19.30 uur. Tickets voor het concert van het Tord Gustavsen Trio zijn verkrijgbaar op de website van Paradox. Tickets kosten €15,- per stuk om bij deze muzikale avondshow aanwezig te zijn.

€15,-