To pick up a stone door Claudia den Boer

De Tilburgse fotografe Claudia den Boer komt met een nieuwe expositie naar de SEA Foundation Tilburg. "To pick up a stone" zal van 20 november tot 6 december te bewonderen zijn. Naast deze expositie lanceert zij ook een nieuw fotoboek tijdens het openingsweekend.

De inspiratie voor "To pick up a stone" komt van een eerder werk van Claudia; "Anchors". Hier begon zij met het oprapen van steentjes uit de behoefte een stukje uit het landschap waar zij fotografeerde bij zich te dragen. Daarna begon Claudia ook foto's te maken van de stille aanwezigheid van bergen. In haar nieuwe werk wil Claudia de berg in de steen tonen door te spelen met schaal, belichting en standpunt. 

De fotografe nodigt je uit haar foto's te komen bekijken én nog eens te bekijken. Volgens haar ziet de berg of steen er namelijk elke keer weer anders uit. 

De inspiratie vindt Claudia op allerlei plekken. Zowel door de mens gecreeërde plekken als plekken die wijds en ongrijpbaar zijn. Ze voelt zich verbonden met de ruimte om haar heen. Dankzij het fotograferen van deze stille landschappen vond zij ook de stilte in zichzelf. Deze probeert ze door middel van haar foto's ook naar de bezoekers over te brengen.

In verband met de nieuwe maatregelen omtrent het coronavirus is de tentoonstelling alleen op afspraak te bezoeken. Wil je deze tentoonstelling graag bezoeken? Stuur dan van tevoren een mail naar info@seafoundation.eu om te reserveren. Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling op de website van de SEA.

 

Foto: Jan Kopriva.

Delen
-

Locatie

Tivolistraat 22
5017 HP Tilburg

Toon op kaart

Contact

www.seafoundation.eu
info@seafoundation.eu
+31 (0) 13 544 44 95

Delen