Favoriet!

Tilt Festival

Tilt Festival is terug! Op 23 september keert het literaire festival terug naar De Nieuwe Vorst. Op deze tiende editie ontmoet je de grote namen van morgen en zie je bekende schrijvers zoals je ze nog niet eerder zag. Tilt Festival brengt taal tot leven.

De line-up is verrassend in literaire vormen en maten. Zo duikt Connie Palmen samen met jonge talenten in haar loopbaan. Opent het Tilburgs geluidscollectief Het Concreet het festival. Maakt Lo-fi uitgeverij Natte Sok live radio zoals ze hun boeken maken: punky, een beetje scheef en alles met de hand. Toont Knot So de poëtische taal van het touw, met de Japanse bondagetechniek shibari. Bespreekt de nieuwe podcast Voetlicht  boeken die een groot publiek verdienen maar dat (nog) niet gevonden hebben. En leer je jonge literaire talenten kennen, zoals Lot Louis Veelenturf, Steff Geelen en Maureen Ghazal. Van Tilburgse en Brabantse bodem zie en hoor je o.a. Martijn Neggers, Bart Smout en Lucas de Waard.

Een festivalprogramma voor doorgewinterde boekenwurmen, maar ook voor frisse booktokkers, stille genieters en uitgesproken literaire types. Er is literaire ASMR in de kleine zaal en queer erotica, proza, poëzie én pils in de foyer. Schrijvers en lezers werpen samen een blik op de toekomst, met het thema The future is… en voordrachten over onder andere klimaat, vrijheid en queerness.

De reguliere ticketprijs voor Tilt Festival is €20. Om een festivalbezoek voor meer mensen mogelijk te maken kun je daarnaast ook een lager en hoger tarief kiezen. Kies zelf de ticketprijs die het best bij jouw situatie past. Even krap bij kas? Kies dan voor het lage tarief. Meer te besteden? Kies dan voor het hoge tarief en help De Nieuwe Vorst zo om festivalbezoek voor meer mensen mogelijk te maken.

Foto: Kelly Van den Bosch

Delen
€20 Koop tickets

De Nieuwe Vorst

Locatie

Willem II straat 49
5038 BD Tilburg

Toon op kaart

Contact

www.denieuwevorst.nl
info@denieuwevorst.nl
013-5328520

Faciliteiten

  • Pinnen mogelijk
  • Kindvriendelijk
  • Groepen mogelijk
Delen