Tilburgse Kermis 2020

Een Tilburgse Kermis in de vorm zoals we deze gewend zijn, zit er in de zomer van 2020 helaas niet in. Maar: de gemeente onderzoekt momenteel in welke vorm een kermis in Tilburg dit jaar wel mogelijk is. Want: een kermis organiseren mag weer vanaf 1 juli en Tilburg zou Tilburg niet zijn als er deze zomer niet tóch gezwierd en gezwaaid kan worden!  Hoe de kermis in aangepaste variant eruit zou komen te zien, wordt in de week van 1 juli bekendgemaakt. Maar kermiswethouder Rolph Dols laat in het programma Kraak van Omroep Brabant al wel het een en ander los.

Meerdere pleinen

Harde eisen zijn: anderhalve meter afstand en triage. En dus denkt gemeente Tilburg aan een kermis op drie of vier verschillende pleinen in Tilburg. De pleinen worden afgezet en bezoekers kunnen online een kaartje voor een bepaald tijdsslot kopen. Op de verschillende pleinen worden attracties geplaatst (waaronder een reuzenrad) en er wordt gewerkt aan arrangementen met horeca. Zo kun je straks je kermisbezoek combineren met een terrasje bijvoorbeeld. Gemeente Tilburg is momenteel druk in conclaaf met kermisexploitanten en horeca om te bekijken wat de verschillende mogelijkheden zijn.

Update

Benieuwd naar de beslissing rondom een aangepaste kermis? Houd dan dit agenda-item of onze nieuwspagina in de gaten. Uiteraard kun je van ons de laatste updates verwachten!
Delen
Gratis
Delen