Tilburgse Kermis 2019

Met een gemiddeld aantal van 230 attracties is de Tilburgse Kermis de grootste kermis van de Benelux. De Tilburgse binnenstad verandert van vrijdag 19 tot en met zondag 28 juli 2019 weer in één groot feest tijdens de Tilburgse Kermis 2019. Niet alleen de kermis zelf is het bezoeken waard, ook de feestjes en een boel andere activiteiten eromheen mag je natuurlijk niet missen.

Tilburgse Kermis 2019

De Tilburgse Kermis trekt jaarlijks zo'n 1,5 miljoen bezoekers en dat maakt het direct het grootste evenement van de Brabantse stad. Tijdens de kermis zijn er diverse themadagen: Blauwe Zondag, Gehandicaptenmiddag, Kindermiddag, Caribbean Night en natuurlijk Roze Maandag. Ook de Kermis-mis op de eerste kermiszondag en de begrafenis op de laatste dag mogen absoluut niet vergeten worden. Heb je vragen over de Tilburgse Kermis? Check dan ook eens dit artikel waarbij wij de meest gestelde vragen beantwoorden!

Roze Maandag

roze maandag 2019 De drukst bezochte dag van de Tilburgse Kermis is ieder jaar weer Roze Maandag, één van de grootste homo-evenementen van Nederland. Of je nu gay, straight, bi, trans, intersekse, queer of iets daartussen bent, tijdens Roze Maandag vieren we in Tilburg diversiteit! En dat betekent: een dag vol liefde, roze pèkskes en te gekke feestjes! Tijdens de maandag van de Tilburgse Kermis verandert de binnenstad in één groot festivalterrein. Het roze evenement neemt in 2019 op 22 juli de binnenstad van Tilburg over. Wil je een indruk krijgen van Roze Maandag in Tilburg? Bekijk dan ook eens de fotoboeken van afgelopen jaren.

Zonnig, lifehacks en food

Editie 2018 van de Tilburgse Kermis was er een om niet snel te vergeten. Ten eerste was het een zonovergoten en relaxte kermis in Tilburg, de warmste en zonnigste ooit zelfs! Ten tweede was er genoeg eten te vinden om je buikje na een aantal spectaculaire attracties rond te eten. Bij een kermis hoort natuurlijk suikerspin en popcorn, maar in onze foodblog 2018 vertellen we je wat je absoluut geproefd moet hebben. Tipje van de sluier: braadworsten en roomboter horentjes met slagroom. Mmm, begint de kermis alweer?! Als dat nog niet genoeg is, hebben we ook een trucje geleerd van een kermisexploitant. Namelijk een lifehack van de Kamelenrace. Want hoe maak je nou het meeste kans om dit spelletje te winnen? Dan weet je het vast voor volgend jaar als je het artikel leest. Daarnaast vierde De Jaozeetie de Tilburgse geschiedenis, was het een primeur om Fortnite op de kermis te kunnen spelen en was de Desperados Road Show voor het eerst in de Spoorzone te vinden. En hoewel de kermis in 2018 wat minder attracties had en minder goed bereikbaar was voor rolstoelen, was het toch een feest van jewelste! Wil je nog even de sfeer proeven en je klaarmaken voor de nieuwe editie? Bekijk dan nog eens onze kermis fotoboeken en wie weet zie je jezelf ook terug.

In een notendop

  • De Tilburgse Kermis 2019 is wederom gratis te bezoeken
  • De kermis is zo'n drie kilometer lang en staat in het centrum van de stad
  • De kermis is sinds 2016 geen lint, maar een rondje
  • In de Amstel Bierhal treden tien dagen lang Hollandse artiesten op
  • In de Spiegeltent op het Koningsplein staat jaarlijks een kermisexpositie
  • Op de Nostalgische kermis zijn de prijzen extra laag
  • Meer informatie over de kermis vind je op Tilburg.com/kermis
  • Hoewel de exacte kermis 'route' ieder jaar verandert, is er altijd wel een rode draad; de kermis zag er in 2018 zo uit:

tilburgse kermis 2019

Alles over Kermis Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, alle attracties, de mooiste foto's en alle praktische info over de Tilburgse Kermis:

Delen
Gratis
Delen