[Thuis agenda] Deel je verhaal

Wil jij ook graag een verhaal schrijven dat de geschiedenis van Tilburg in gaat? Stadsmuseum Tilburg verzamelt verhalen van inwoners van de gemeente tijdens deze Coronatijden. Het nieuws geeft hoofdzakelijk aandacht aan verhalen gemaakt door journalisten en redacteuren. Stadsmuseum Tilburg wil graag dat ook andere verhalen worden herinnert en zet het online "Geheugen van Tilburg" open voor inwoners van Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout.

Schrijf in een verhaal jouw ervaring op tijdens deze tijden. Wat doet de quantaine met je, hoe breng jij je dagen door? Wat maak je mee? Werk je nog? Kom je nog buiten? Beschrijf welke maatregelen je neemt of welke er in jouw buurt worden genomen. Staat jouw straat ook vol met beren voor het raam en komen kinderen, samen met hun ouders, langs op berenjacht?

De website geheugenvantilburg.nl bevat al duizended verhalen over het leven in Tilburg, van verhalen over de pokken tot aan de Spaanse griep. Maar nog niet zoveel over het Coronavirus. Hoe meer we nu vastleggen des te meer kunnen we later deze herinneringen nog raadplegen.

Zo doe je mee.

Schrijf een verhaal van minimaal 300, tot maximaal 800 woorden dat gaat over Tilburg, Berkel-Enschot of Udenhout. Het is mooi als jij je verhaal illustreet met foto's van jezelf, je straat, je huis of bijvoorbeeld een beer voor je raam. Wanneer je dit hebt verzamelt ga je naar www.geheugenvantilburg.nl. Daar maak je een account aan en dan kun jij jouw verhaal online zetten. Stadsmuseum Tilburg brengt deze verhalen onder de aandacht op hun sociale media kanalen.

Wil je graag een verhaal schrijven maar ben je niet in de gelegenheid dit online op de website te posten mag jij het docuement ook sturen naar info@stadsmuseumtilburg.nl.

Delen
Gratis

Locatie

Thuis

Delen