tentoonstelling PETRA JACOBS ‘HANGEN & WURGEN’

Het vijfjarig bestaan van het Metropolitan Museum aan de Stedekestraat opent op aanstaande vrijdagavond 3 maart met de tentoonstelling ‘Hangen & Wurgen’ van Petra Jacobs. De nieuwe expositie toont een brede selectie uit haar beeldend werk van de afgelopen jaren.

De Brabantse kunstenaar werkt met oude doorleefde materialen en voorwerpen en schept daarmee een nieuwe werkelijkheid. Zij werkt zonder vooropgezet plan met de dingen die zij zoekt, vindt en tegenkomt, zoals vitrages, touwtjes, houtjes, wielen en ijzeren roosters, ieder met zijn eigen verhaal. Dat prikkelt haar nieuwsgierigheid en fantasie. Wat is het, wat is ermee gedaan en wat kan ik ermee doen? Om duidelijk te maken hoe zij de wereld ervaart.

Jacobs volgde de Vakschool in Schoonhoven en de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Het afgelopen najaar waren haar ‘wapperende jassen’ nog te zien op de pop-up kunstmanifestatie in het Wilhelminapark, vanaf dit weekend kunt u terecht in de Stedekestraat.

De tentoonstelling ‘Hangen & Wurgen’ van Petra Jacobs loopt van vrijdag 3 maart t/m zondag 30 april 2023, ‘Metropolitan Museum’, Stedekestraat 15 te Tilburg. Dag en nacht, de toegang is vrij. De feestelijke opening is op vrijdagavond 3 maart om 20:00 uur.

Delen

Metropolitan Museum

Locatie

Stedekestraat 15
5041 DM Tilburg

Contact

https://www.metropolitanmuseum.nl
post©metropolitanmuseum.nl
+31 (0)13 5358041

Faciliteiten

  • Rolstoelvriendelijk
  • Groepen mogelijk
Delen