Monster Chetwynd in De Pont!

Op 19 oktober opent de tentoonstelling "Toxic Pillows" door Monster Chetwynd in De Pont museum. Op deze zaterdag wordt de tentoonstelling groots geopend met een live optreden van Monster Chetwynd zelf, en welke om 15.00 zal beginnen. De tentoonstelling zal in De Pont blijven tot en met 15 maart en is te zien tijdens de openingsuren van het museum.

Monster Chetwynd is vooral bekend vanwege haar extraverte optredens waarvoor Monster de kostuums en decors helemaal zelf maakt. Haar optredens zijn gekenmerkt door improvisatie en bewust amateursime, waarbij ze vaak samenwerkt met een groep van haar vrienden en familie. Humor staat hierbij centraal.

Monster Chetwynd gebruikt elementen uit de popcultuur en folklore als inspiratiebronnen, maar ook kunstgeschiedenis, film en literatuur spelen een grote rol. Via haar werk hoopt ze mensen op een positieve wijze iets mee te geven waardoor maatschappelijke problemen kunnen worden aangesneden. Bijvoorbeeld het probleem van het plastic en de giftige stoffen die ernstig vervuilen en overal in onze omgeving te vinden zijn, zo ook in onze hoofdkussens. Vandaar ook de naam "Toxic Pillows."

Monster Chetwynd beheerst meerdere disciplines die we dan ook terug zien in de tentoonstelling. Schilder- en beeldhouwkunst, theater, muziek en film, alles wordt moeiteloos gecombineerd en heeft geresulteerd in een prachtige solotentoonstelling.

Delen

De Pont Museum

Locatie

Wilhelminapark 1
5041 EA Tilburg

Toon op kaart

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 11:00-17:00
Woensdag 11:00-17:00
Donderdag 11:00-20:00
Vrijdag 11:00-17:00
Zaterdag 11:00-17:00
Zondag 11:00-17:00

Contact

www.depont.nl
info@depont.nl
013-5438300

Faciliteiten

  • Pinnen mogelijk
  • Groepen mogelijk
  • Parkeermogelijkheid
Delen