Miet; een klankkast over taal en thuis.

Miet is verhuisd, ze moest wel. Een nieuwe kamer, nieuwe buren, verzorgenden, keukenpersoneel, managers: ze kreeg ze er allemaal bij. Haar eigen aardappels hoeft ze niet meer te schillen, en ook de afwas wordt gedaan. Daar had ze altijd al een hekel aan, maar toch. Een nieuw thuis maken, hoe doe je dat?

Stichting Laudio is op dit moment bezig een klankkast en podcast over taal en thuis te maken. Miet is een fictieve Brabantse bewoonster van een verzorgingstehuis. Stichting Laudio richt op meerdere locaties, waaronder Tilburg, een kamer in waar je de klankkast kan ervaren. Stap de kamer van Miet in, en hoor haar spreken in het dialect van waar de klankkast op dat moment staat.

Om zoveel mogelijk dialecten te verzamelen zijn de afgelopen weken enorm veel ingezonden spraak berichten beluisterd en verzameld. Met behulp van de Brabanders is er een mooie collectie onstaan van een uniek en uiteenlopend dialect.

Wil jij ook de kamer van Miet bezoeken? Dat kan! Miet komt langs in Tilburg, Eindhoven en Roosendaal. De podcast kun je al vanaf 5 november beluisteren. Voor meer informatie en data check dan deze website.

Meerdere locaties in Tilburg

• Rolstoelvriendelijk