Masterclass door Martin Koolhoven bij 013CIFF!

Van 22 t/m 25 oktober vindt de 2e editie plaats van het 013 Cinecitta International Film Festival. Tijdens die festival worden er 13 speelfilms uit 13 verschillende landen vertoond. Dit jaar geeft de succesvolle Nederlandse filmmaker Martin Koolhoven 2 masterclasses. 

Masterclass “Think Big!”

Misschien ken je de film al: "Brimstone." Met deze film is Martin erin geslaagd een Western van Hollywoodproporties te maken. Met een budget van bijna €15 miljoen euro en bekende sterren zoals Guy Pearce, Kit Harrington , Dakota Fanning en Carice van Houten komt de volgende vraag naar boven bubbelen; "hoe heeft hij dit voor elkaar gekregen?" Martin geeft je uitleg over hoe je kan omgaan met producers, acteurs, obscure omroepen, strakke budgetten en financiers die zich niet aan de afspraken houden. Ook verteld hij over zijn ervaring van het maken van een film waar niemand op zat te wachten, maar toch een succes werd. Daarnaast praat hij ook over hoe hij dit enorme werk heeft klaargespeeld. Wat ging er fout? Wat ging goed? En misschien het belangrijkste; Wat heeft hij hiervan geleerd?

Deze masterclass wordt in het Nederlands gegeven. Deze vindt plaats op vrijdag 23 oktober om 17:00 in de grote zaal 1 bij Cinecitta.

Masterclass “Koolhoven’s Choice”

Martin deelt een passie met veel van ons; film. Hij verteld over welke films een impact op hem hebben gehad en waarom sommige belagrijk zijn en waren voor de filmgeschiedenis. Hij legt uit waarom scènes een bepaalde indruk op hem hebben achtergelaten en probeert zich in de regisseur te verplaatsen. Waarom heeft die regisseur precies voor die aanpak en die hoek gekozen? Wat was het doel van de film? Hebben de regiseurs met hun keuzes hun doelen bereikt?

Deze masterclass wordt in het Engels gegeven op vrijdag 23 oktober om 19:00 uur in de grote zaal 1 van Cinecitta.

Martin deelt zijn passie voor film met een breed publiek. Hij bespreekt de films die impact op hem hebben gehad en vertelt waarom ze belangrijk waren (en zijn!) voor de filmgeschiedenis. Hij legt uit hoeveel indruk sommige scènes op hem hebben gemaakt en verplaatst zich in de regisseur: waarom heeft de regisseur voor deze aanpak gekozen en hoe beïnvloedt dit de manier waarop we de film ervaren? Wat was het doel van de film? Hebben de regisseurs met hun keuzes hun doelen bereikt?

Delen
Uitverkocht

Cinecitta

Locatie

Willem II straat 29
5038 BA Tilburg

Toon op kaart

Openingstijden

Maandag 10:30-0:00
Dinsdag 10:30-0:00
Woensdag 10:30-0:00
Donderdag 10:30-0:00
Vrijdag 10:30-0:00
Zaterdag 10:30-0:00
Zondag 10:30-23:00

Contact

www.cinecitta.nl
info@cinecitta.nl
085-9022996

Faciliteiten

  • Pinnen mogelijk
  • Rolstoelvriendelijk
  • Groepen mogelijk
Delen