Marathon Tilburg 2019

Sinds 2017 mag Tilburg zich officieel een marathonstad noemen. Op zondag 19 mei keert het langste hardloopevenement van Tilburg voor de derde keer

terug: de Marathon Tilburg 2019

Zes nieuwe afstanden tijdens Marathon Tilburg 2019

Dit jaar introduceert Marathon Tilburg nieuwe afstanden. De hele en halve marathon zijn al bekend, maar naast deze twee lange afstanden introduceren ze nog vier nieuwe afstanden. Hierdoor heb je de mogelijkheid om te kiezen uit zes verschillende afstanden. Namelijk:

• De hele marathon (42,195 km)
  • De halve marathon (21,1 km)
  • 10 km wegwedstrijd
  • 5 km City run
  • 750 meter Kids run
  • 300 meter Mini run

Vorig jaar was het nog mogelijk om de kwart en de achtste marathon te lopen, vanaf dit jaar hebben ze deze vervangen door de 10 en 5 km. Het is mogelijk om deze afstand te laten certificeren. Zo kan jij ook tijdens de Marathon Tilburg 2019 een officieel persoonlijk record lopen op deze afstanden. Sinds 1 november 2018 is het mogelijk om je in te schrijven voor dit hardloopfeest, dit kan zowel als deelnemer, vrijwilliger of als een bedrijventeam.

Leeftijdsgrenzen

Het deelnemen aan Marathon Tilburg 2019 is voor iedereen mogelijk. Alleen zijn er wel een paar puntjes waar rekening mee gehouden moet worden. Zo heb je voor de meeste afstanden een bepaalde leeftijd nodig. Op de dag van de marathon moet je minimaal de aangegeven leeftijd hebben, die kun je hieronder vinden:

• De hele marathon (vanaf 21 jaar)
  • De halve marathon (vanaf 18 jaar)
  • 10 km wegwedstrijd (vanaf 16 jaar)
  • 5 km City run (vanaf 12 jaar)
  • 750 meter Kids run (5 tot 11 jaar)
  • 300 meter Mini run (tot 4 jaar)

Medaille en loopshirt

Na het bereiken van de finish krijgt elke deelnemer een medaille. Je kan jouw medaille na afloop nóg specialer maken door deze te laten personaliseren. Bij de graveertent op het start- en finishterrein kan je jouw gelopen tijd op je medaille laten graveren. De kosten hiervan zijn €8,-. Bij voorinschrijving krijg je de optie om jouw medaille te laten graveren voor €6,50. Ook dit jaar is het weer mogelijk om een loopshirt te kopen. De prijs van deze functionele loopshirts zijn €20,-. Het shirt zal verkocht worden op het start- en finishterrein, zolang de voorraad strekt. Ook is het mogelijk om je shirt al bij je inschrijving te bestellen. Deelnemers die de hele marathon lopen krijgen het shirt gratis bij hun inschrijving.

Prijs verschilt per afstand