Favoriet!

Lustwarande | GODHEAD - IDOLS IN TIMES OF CRISIS

LUSTWARANDE– Platform for Contemporary Sculpture maakt zich op voor alweer de 12e editie van de jaarlijkse expositie van hedendaagse sculptuur in park De Oude Warande in Tilburg. Dit jaar focust de expositie op de kracht van het idool, een zeer actueel thema in een wereld waar meerdere existentiële vragen strijden om de aandacht. Bezoek Lustwarande tussen 26 juni en 2 oktober.
 

GODHEAD - IDOLS IN TIMES OF CRISIS

Het idee voor GODHEAD – IDOLS IN TIMES OF CRISIS is ontstaan als reflectie op actuele gebeurtenissen. Nu standbeelden van historisch beladen figuren in het kielzog van de demonstraties tegen racisme in de VS en Europa met verf worden besmeurd en van pleinen verwijderd, nu Poetin door een vereend Westen van zijn sokkel wordt neergehaald en hij zichzelf tegelijkertijd in eigen land nóg meer als onaantastbaar idool positioneert, is een hernieuwde reflectie op het begrip idool, in ruime zin, op zijn plek.

 

GODHEAD – IDOLS IN TIMES OF CRISIS presenteert een selecte staalkaart van hedendaagse idolen, een alternatief scenario voor de lege sokkels die aan het ontstaan zijn, een scenario dat de openbare ruimte weer nieuwe betekenis, hoop en houvast kan bieden. Door deze beelden in de openbare ruimte te presenteren, sterker nog, in een bos, waar mens, natuur en kunst bij elkaar komen, winnen ze aan kracht. Bij de kijker zullen de werken mogelijk zelfs associaties oproepen met oerbeelden, als de Venus van Willendorf en de Löwenmensch, ook al verbeelden ze ieder op hun eigen manier ideeën en idealen van het nu.
 
Voor alle informatie over het thema, de werken, de prijzen kun je hier terecht. 
 

Delen
Vanaf €7,50

Locatie

Bredaseweg 441
5036 NA Tilburg

Delen