Jubileumtentoonstelling De Pont

Van 16 september tot 18 januari 2018 kan je de jubileumtentoonstelling WeerZien bewonderen in De Pont museum.

Op 12 september 2017 is het precies 25 jaar geleden dat het museum in Tilburg zijn deuren opende voor het publiek. De Pont viert dit jubileum met de expositie WeerZien. Je kan hier bijzondere kunstwerken aanschouwen die al eerder in een van de vele tentoonstellingen van De Pont te zien waren. Voor dit unieke event worden de kunstwerken uit eerdere exposities opnieuw tentoongesteld.

Kunstwerken
25 jaar geleden was de eerste reconstructie van de proefopstelling. Deze was heel bijzonder. Nog vóór het museum zelf een werk had aangekocht, zelfs nog voordat het gebouw klaar was, leende Hendrik Driessen een aantal kunstwerken om een idee te krijgen hoe het gebouw zou kunnen werken.

De expositie WeerZien geeft een inkijk in de geschiedenis van De Pont. Een belangrijk deel van de opstelling van de openingsexpositie is te zien, met onder meer Planet Circle van Richard Long, The First People van Marlene Dumas en Pair Field van Roni Horn. Verder komen enkele Grosse Geister van Thomas Schütte op bezoek bij hun Tilburgse familie, de iconische foto Milk van Jeff Wall, het werk Ohne titel/Untitled dat Rosemarie Trockel in 1992 speciaal maakte voor één van de wolhokken en grote installaties van Ai Weiwei, Christian Boltanski en Robert Therrien.
Ook is er nieuw werk te zien van oude bekenden, zoals van Anton Henning die de tafels in De Salon van het museumcafé zal bewerken.

De jubileumexpositie wordt een weerzien van verwanten. Voor bezoekers van het eerste uur een weerzien van iconische kunstwerken die eenmalig in Tilburg te zien waren, voor anderen een kennismaking met geweldige kunstwerken die bijdroegen aan de ontwikkeling van De Pont.

De Pont Museum

Wilhelminapark 1