Johan Leysen speelt Beckett bij Theater De Nieuwe Vorst

Samuel Beckett, de opmerkelijke Ierse schrijver en dichter uit de twintigste eeuw wordt vanavond op vier verschillende manieren gepresenteerd: een monoloog door Johan Leysen, een wetenschappelijke lezing, een video-installatie en een concert. Met als basis Beckett’s bundel Stories and Texts for Nothing. Leeft Beckett nog? Nee, Beckett is dood maar zijn erfenis leeft verder in de hoofden van theatermakers, kunstenaars, liefhebbers en ook zij die nooit iets van hem lazen. Tijdens deze gecureerde Beckett-avond verkent Kris Verdonck verschillende aspecten van de verhouding tussen mens en machine in het werk van Samuel Beckett. Johan Leysen speelt een monoloog met teksten van Beckett, een wetenschapper geeft een lezing over geheugen, neurologie, machines en bewustzijn, er is een nieuwe video-installatie die een immersief (post-)apocalyptisch landschap creëert en een concert.

Handige informatie:

vanaf €8,50