Ives Ensemble bij Het Cenakel

Op 27 oktober komt het Ives Ensemble naar Het Cenakel in Tilburg. Voor het eerst presenteren zij, in samenwerking met De Link, een eigen internationale productie. Na dit concert gaan zij verder op tournee. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Cassandra Miller, een van de componisten, schreef tijdens de lockdown "Perfect offering" in opdracht van De Link. Zij haalde hierbij inspiratie uit het lied "Anthem" waarin Leonard Cohen in 1992 de hoop uitsprak over de komst van betere tijden. Daarnaast brengt het Ives Ensemble de première van "From Above and Far Away" van Joanna Bailie die net als Miller gebruik maakt van bestaande klanken.

De componisten: Cassandra Miller en Joanna Bailie

Cassandra Miller woont tegenwoordig in London maar is geboren in Canada. Zij heeft zich ontpopt als één van de meest originele componisten van deze tijd. Zij heeft in de afgelopen 15 jaar niet stilgezeten en heeft geschreven voor solisten, ensembles en orkesten uit heel Canada en Europa, waaronder London Sinfonietta en The Oslo Philharmonic.

Joanna Bailie is geboren in London maar woont op dit moment in Berlijn. Zij focust zich op het samenweven van alledaagse geluiden uit de omgeving en natuur. Haar werk is onder andere uitgevoerd door EXAUDI, Ictus Ensemble en The London Sinfonietta.

Ives Ensemble

Het Ives Ensemble werkt samen met componisten als John Cage, Aldo Clementi en Louis Andriessen. Zij focussen zich hoofdzakelijk op kamermuziek. Met Amsterdam als uitvalsbasis reizen de 12 musici van het Ives Ensemble door binnen- en buitenlandmet programma's die bezoekers moeten stimuleren op een andere manier te leren luisteren.

De Link

De Link organiseert al 33 jaar lang 15 concerten per seizoen die zich focussen op muziek die alleen in de hedendaagse tijd is gecomponeerd. Vanaf 2020 presenteren zij ook een eigen productie.

Tickets & info

Wil je meer informatie over dit evenement of tickets reserveren? Klik dan hier.

• Joanna Bailie: From above and far away (2020) 15'

(klarinet, piano, 2 violen, altviool, cello, elektronica)

• 5 Famous Adagios (2002) 10'

(klarinet, viool, altviool, cello)