Huis Marseille - Pictures from another wall

Het is tijd voor een feestje want Huis Marseille, museum voor fotografie in Amsterdam bestaat 20 jaar! Met de tentoonstelling Pictures from another wall wordt dit jubileum gevierd in de nieuwe vleugel van de Tilburgse zusterinstelling: De Pont.

De Pont richt zich op op het gehele spectrum van de kunst van nu zoals schilderkunst, video en performance. Huis Marseille concentreert zich voornamelijk op fotografie.
 

Over die 20 jaar heeft Huis Marseille meer dan 700 werken verzameld van toonaangevende fotografen zoals Thomas Struth, Thomas Ruff, Andreas Gursky, Andres Serrano, Deana Lawson, Viviane Sassen en Jean-Luc Mylayne. Ook hangt er fotgrafie van minder bekende fotografen.

Het vervagen van grenzen binnen de fotografie is dé focus van deze tentoonstelling bij de Pont. De afgelopen jaren maakt de fotografie sterke ontwikkelingen mee, maar hoe ga je hiermee om in een museale verzameling? Pictures from another wall probeert hierop een antwoord te geven.

Gursky, Struth en Ruff als begin van een collectie.

Bij het oprichten van Huis Marseille zijn zij begonnen met het exposeren van ongeveer 50 foto's uit de privéverzameling van familie De Pont. Hierbij zaten werken van Andreas Gursky, Thomas Ruff, en Thomas Struth. Dankzij deze fantastische vertegenwoordiging heeft Huis Marseille de collectie steeds weer kunnen uitbreiden. Naast Nederlandse fotografie, met toonaangevende fotografe Jaqueline Hassink, vormden de Japanse en Zuid-Afrikaanse fotografie ook belangrijke speerpunten in de collectie.

Collectie en tentoonstellingen.

Het huis Marseille is niet zozeer een getrouwe weergave van de geschiedenis van fotografie, maar meer een reflectie van de persoonlijke keuze van het private museum zelf. In deze tentoonstelling "Pictures from another wall", laat Huis Marseille zien wat zij de afgelopen 5 jaar zoal hebben tentoongesteld met werk van onder andere; Andres Serrano, Dana Lixenberg, Scarlett Hooft Graafland en Eddo Hartman. Een recente toevoeging aan de mooie collectie zijn de werken van fotografe: Deana Lawson.

Huis Marseille.

Huis Marseille opende op 18 september 1999 zijn deuren als eerste fotografiemuseum in Amsterdam. Het museum werd gevestigd in het grachtenpand "Marseille" dat nauw verbonden is met de geschiedenis van familie De Pont. Vandaag de dag beschikt het museum over een collectie van ruim 700 stukken en 14 tentoonstellingruimtes. Het museum wisselt 4 keer per jaar van tentoonstelling. In 2020 kun je gaan genieten van "Venus & Mercury" van Viviane Sassen (voorjaar), en "Herfst in eht paradijs van Jean-Luc Mylayne (zomer).

Deze tentoonstelling verschijnt 15 januari en zal te zien zijn tot 5 juli 2020. Voor meer informatie, klik hier.

Een kaartje kan verschillen in prijs:

  • Volwassenen: € 12,50 
  • Groepen (min. 15 personen en geen andere kortingen): € 7,50
  • Studenten op vertoon collegekaart: € 7,50
  • Jongeren tot 18 jaar: gratis
  • Studenten Fontys School of Arts: gratis met pas + De Pont zegel 
  • Museumkaart, CJP, Lerarenkaart (BE): gratis
  • ICOM, CIMAM, AICA, Ver. Rembrandt: gratis

Een kaartje kan ook online besteld. Klik dan hier.

Delen
Verschillend Koop tickets

De Pont Museum

Locatie

Wilhelminapark 1
5041 EA Tilburg

Toon op kaart

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 11:00-17:00
Woensdag 11:00-17:00
Donderdag 11:00-20:00
Vrijdag 11:00-17:00
Zaterdag 11:00-17:00
Zondag 11:00-17:00

Contact

www.depont.nl
info@depont.nl
013-5438300

Faciliteiten

  • Pinnen mogelijk
  • Groepen mogelijk
  • Parkeermogelijkheid
Delen