Historisch café bij Regionaal Archief Tilburg

Op 24 juni is het alweer tijd voor het laatste Historisch Café voor de zomerstop. Het thema van de laatste keer? De vervolging van homoseksuelen in Tilburg rond de bezetting. Luc Brants zal aanwezig zijn om te spreken over dit thema. Brants is onder andere bekend van zijn boek "Van Willem II naar Roze Maandag."

Brants heeft de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar homoseksualiteit, sekse- en genderdiversiteit in Tilburg. In deze lezing zal hij ingaan op de behandeling van homoseksuelen voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog in Tilburg.

Homoseksualiteit in archieven

Het is ontzettend moeilijk om in de archieven iets te vinden over homoseksualiteit. Wel kun je soms zaken teruglezen in politiearchieven maar die zijn helaas niet zomaar voor iedereen beschikbaar. Gelukkig heeft Luc toegang gekregen tot de politiearchieven in Eindhoven, tilburg en Breda dat resulteerd in deze lezing.

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze lezing? Aanmelden kan via info@regionaalarchieftilburg.nl onder vermelding van "Historisch Café". Wanneer je je hebt aangemeld ontvang je op de dag zelf een link waarmee jij je kunt aanlsuiten bij de meeting. Het Historisch Café zal plaatsvinden van 19:30 tot 20:30 uur. De lezing wordt afgesloten met een kennisquiz waarbij je kans maakt om een toffe prijs te winnen.

Delen
Gratis

Locatie

Online

Delen