Het landschap als vertrekpunt

Van 10 t/m 31 maart 2019 exposeert Jeannette van Hoek bij Galerie de Roos in Tilburg. Na vele jaren van schilderen met gemengde technieken, monotype en andere druktechnieken houdt ze zich nu bezig met acryl. Sinds 2017 maakt ze deel uit van de groep vrij schilderen bij Atelier C3 in Tilburg, onder leiding van John Jongbloed.

De natuur is steeds haar vertrekpunt: water, luchten, landschap, bomen, sfeer, ruimte, licht en structuren nodigen uit om deze vast te leggen. De vergankelijkheid, de tijdelijkheid dient zich aan maar ondanks dit ‘sombere’ gegeven wordt er juist iets ijls, iets zachts, iets levendigs uitgebeeld; soms door het kleurgebruik soms door de weergave van het onderwerp zelf. Het gaat om een eigen impressie van de natuur, niet om een realistisch beeld. Door haar begin jaren als aquarellist is ‘laten lopen van de verf’ en werken in dunnere lagen een kenmerk van haar werk gebleven. Meer abstract werken is een ontwikkeling van de laatste jaren. Jeannette werkt zowel op groter formaat als in het klein.

De expositie ‘Het landschap als vertrekpunt’ wordt begeleid door keramisch werk van Francine Thijs. De kleuren en vormen van haar keramiek versterken de landschappelijke werken van Jeannette van Hoek.

De opening van de expositie is op zondag 10 maart om 14.30 uur met een inleiding door John Jongbloed. Daarna bent u nog van harte welkom t/m 31 maart op zaterdag- en zondagmiddag tussen 14.00 – 17.00 uur.

 

Delen

Galerie De Roos

Locatie

Veldhovenring 25
5041 BA Tilburg

Contact

www.galeriederoos-tilburg.nl
galeriederoos@gmail.com
013-5436541

Faciliteiten

  • Parkeermogelijkheid
Delen