Must see!

Hanneke Wetzer ‘BEINGS’ collect ’m all | Metropolitan Museum

Wereldberoemd in Eindhoven, maar nog niet in Tilburg. Hanneke Wetzer dus. Komende maanden is haar werk te zien in het ‘Metropolitan Museum | Tilburg’. Hè, hè, eindelijk. In een paar lijnen zet Wetzer individuen neer in hun eindeloze bijzonderheid. In markante zwart-wit-tekeningen. ‘Beings’ heten ze. Een project als ode aan de puurheid en originaliteit van alle menselijke wezens met hun eigen persoonlijke brede scala aan emoties, lichaamstype, geslacht en seksuele voorkeur. Collect 'm all!

Wetzer heeft zichzelf een paar strikte regels opgelegd: alle ‘Beings’ moeten direct op papier getekend worden zonder gebruik te maken van potlood of een andere manier van schetsen; alle ‘Beings’ hebben bestaansrecht, er mag geen enkele tekening worden weggegooid. Onderwijl is zij haar vierde jaar ingegaan met dagelijks een ‘Being’ op Instagram. De teller staat al op 1291! Een selectie uit deze wereld van unieke wezens treft u aan in onze nieuwe raamtentoon­stelling van 15 juli t/m 11 september 2022.

Hanneke Wetzer studeerde in 2010 af als illustrator en is sindsdien werkzaam als multi­disciplinair beeldend kunstenaar. Wetzer werkt in langdurige series, in foto’s en illustraties. Misschien heeft u haar fotoserie met de lockdownbuddy Nadiah in het ‘Volkskrant Magazine’ gezien. Ook niet? Ga dan zeker langs bij het Metropolitan Museum aan de Stedekestraat 15, dagelijks dag en nacht geopend, toegang volkomen vrij. Welkom!

Delen
Gratis

Metropolitan Museum

Locatie

Stedekestraat 15
5041 DM Tilburg

Contact

https://www.metropolitanmuseum.nl
post©metropolitanmuseum.nl
+31 (0)13 5358041

Faciliteiten

  • Rolstoelvriendelijk
  • Groepen mogelijk
Delen