Expositie ‘Kijk de Dijk’ van Wim Kol | Metropolitan Museum

Hoe lang gaat het nog duren voor de ‘Reeshofdijk’ een échte zeedijk wordt? En de rest van de wijk een zonovergoten strand met spelende kinderen? Tilburg aan zee? Hoeveel dijken hebben we moeten bouwen om de stijgende zeespiegel tegen te houden? En wat doen we met al die dijken? Vragen waar architect Wim Kol zich al decennia over buigt. Over de inrichting van ons dierbare landschap in tijden van klimaatverandering. Hoeveel tijd hebben we nog?

‘KIJK DE DIJK’ is een tentoonstelling in het ‘Metropolitan Museum | Tilburg’ met maquettes, gedachten en fantasieën over dijken in ons Nederlandse landschap. Met het oog op de toekomst. Het leven in Nederland heeft zich altijd afgespeeld langs de waterkant. Dijken werden hoger en hoger, we raakten het zicht op het water steeds meer kwijt. Hoog tijd om daar weer wat van terug te geven.

Wim Kol is architect en vanaf 1980 bezig met de toepassing van zonne-energie en natuurlijke materialen, zoals stro en klei in de door hem ontworpen gebouwen. Dijken hebben Wim Kol altijd gefascineerd. Niet alleen dijken als bescherming tegen hoog water, maar ook dijken als vestingwallen. Van de gemeente Nijmegen kreeg hij de ‘Karel-de-Grote-prijs’ voor zijn gehele oeuvre. Maarten de Vletter is stedenbouwkundig ontwerper, publicist en architectuurcriticus.

De raamtentoonstelling ‘KIJK DE DIJK’ loopt van vrijdag 20 mei tot en met zondag 10 juli 2022. Stedekestraat 15, 5041DM Tilburg. Dagelijks, dag en nacht open, toegang vrij.

Delen
Gratis

Metropolitan Museum

Locatie

Stedekestraat 15
5041 DM Tilburg

Contact

https://www.metropolitanmuseum.nl
post©metropolitanmuseum.nl
+31 (0)13 5358041

Faciliteiten

  • Rolstoelvriendelijk
  • Groepen mogelijk
Delen