Nieuw!

“Dreamlife” door Melvin Moti | De Pont

Op 19 september start er een nieuwe filmproductie bij De Pont museum. "Dreamlife", de eerste grote filmproductie van Nederlandse kunstenaar Melvin Moti, zal voor het eerst in een museum verschijnen. Naast "Dreamlife" zullen er ook enkele vroege films te zien zijn en foto's van onder meer Robert Desnos. Ook zijn er tijdens deze tentoonstelling verschillende kunstenaarsboeken te bezichtigen.

Moti is vooral bekend om zijn korte, vaak abstracte en verstilde films, waarin hij wetenschappelijke en bovennatuurlijke gebeurtenissen verbind met historische verhalen en ideeën over kunst. Dit is ook goed terug te zien in "Dreamlife."

Moti heeft "Dreamlife" gebaseerd op een waar gebeurd verhaal over de Franse wetenschapper Michel Siffre, die zich in 1972 zes maanden terugtrok in een ondergrondse grot. Afgesloten van alles op aarde, inclusief licht en besef van tijd, deed Siffre onderzoek naar het menselijke bioritme. Zo ook het verhaal van Emile, de hoofdpersoon in "Dreamlife." Emile daalt af in een grot en probeert van alles om zijn grip te houden op de werkelijkheid en zijn psychische gesteldheid.

De extreme situatie eist uiteindelijk zijn tol. Volg Emile in "Dreamlife" en val als een soort Alice in Wonderland in een mysterieus zwart gat.

Vragen als; "Waar zit ons bewustzijn, hoe heeft onze persoonlijkheid zich gevormd", "Hoe vrij zijn wij eigenlijk, en weten we wel zeker dat ons leven niet één grote droom is?" Komen hier voorbij.

Ook zullen er andere werken te zien zijn zoals "E.S.P. (Birds)" uit 2007, en "E.S.P. (K.O. mortel) ook uit 2007. Verder presenteert Moti nog twee andere films; "The Prisoners Cinema" en "Eigenlicht."

Deze tentoonstelling is nog te zien tot 10 januari 2021. Wil je meer informatie over deze tentoonstelling of een kaartje reserveren? Klik dan hier.

Voor toegangsprijzen, klik hier.

Delen
Verschillende

De Pont Museum

Locatie

Wilhelminapark 1
5041 EA Tilburg

Toon op kaart

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 11:00-17:00
Woensdag 11:00-17:00
Donderdag 11:00-20:00
Vrijdag 11:00-17:00
Zaterdag 11:00-17:00
Zondag 11:00-17:00

Contact

www.depont.nl
info@depont.nl
013-5438300

Faciliteiten

  • Pinnen mogelijk
  • Groepen mogelijk
  • Parkeermogelijkheid
Delen