DIER Tom Struyf bij Theater De Nieuwe Vorst

Op donderdag 20 februari zal DIER plaatsvinden in Theater De Nieuwe Vorst. Een voorstelling op de grens tussen performance, concert en documentaire. Het gaat de diepte in maar weet tegelijkertijd luchtig van stof te blijven. Met filmpjes van dieren die op mensen lijken en andersom.

Dit is een theatervoorstelling die je gaat verrassen: een olifantenmoeder rouwt urenlang bij het lichaam van haar overleden kalf. Een mier verzorgt in het heetst van de strijd een zwaargewonde soortgenoot. Een aap in de dierentuin gaat in hongerstaking omdat zijn buurman lekkerder eten krijgt dan hijzelf. Een kat en een mus zijn onafscheidelijke vrienden.

Dier gaat over het genie van een mierenkolonie, de humor van een flamingo, de intelligentie van een varken, en de aanwezigheid van de mens. Hoe gaan wij met dieren om en hoe gaan zij om met ons? Hoe kijken we naar de verschillen tussen dieren?

Dier is geïnspireerd op YouTube-filmpjes van dieren die zich vergissen, en op het werk van de Nederlandse bioloog Frans de Waal, die aan de hand van dierlijk gedrag menselijk gedrag probeert te verklaren - en andersom. Van dieren met empathie, een ongekende levenslust of zorg en toewijding voor een ander, tot dieren die toneelspelen en zich een rol aanmeten om iets gedaan te krijgen: vreemdsoortig sociaal gedrag dat we exclusief aan de mens zouden toeschrijven, en niet meteen zouden verwachten van dieren.

De voorstelling begint om 20:30 uur en je hebt al een ticket voor €8,50! Klik hier voor meer informatie en om een ticket te bemachtigen.

vanaf €8,50 Koop tickets

De Nieuwe Vorst