Kids

De buurt als museum

"De buurt als museum" gaat van start in Tilburg-West. Kunst gemaakt door kinderen transformeert de buurt tot museum en zorgt voor ontmoetingen tussen bewoners. Samen met kunstenaar Inge Koenen zijn zij aan de slag gegaan om verhalen tot leven te wekken. Het doel van dit initiatief is het helpen ontwikkelen van de creativiteit bij kinderen, de buurt opvrolijken en ontmoetingen tussen buurtbewoners te stimuleren.

Vanaf 22 april gaat Inge Koenen aan de slag op verschillende basischolen in Tilburg-West en gaat ze met de kinderen langs de deuren om bijzondere voorwerpen en verhalen te verzamelen. De kinderen maken vervolgens een schilderij op het item dat hem of haar aanspreekt.

De gemaakte schilderijen worden vervolgens door de buurtbewoners voor de ramen geplaats als een écht buurtmuseum! Begin juli is de feestelijke opening van de tentoonstelling en zal de hele maand juli te bezichtigen blijven.

Niet alleen voor kinderen

Dit initiatief is niet alleen maar voor kinderen ook worden ouderen gestimuleerd creatief aan de slag te gaan. Er wordt in juni een workshopcarroussel georganiseerd waarin oudere creatief aan de slag kunnen gaan. Terwijl ze aan de slag zijn kunnen ze ook nieuwe contacten maken met andere deelnemers. De kunstwerken die door de ouderen worden gemaakt zullen ook in juli te zien zijn in broedplaats Wijwest als onderdeel van het buurtmuseum.

Er zit nog een staartje aan...

Volgend najaar vindt er nog een onderdeel van dit programma plaats: "Maak het mee in West." Hierbij kunnen kinderen tussen de 8 en 12 jaar op ontdekking gaan naar hun eigen creativiteit. Er worden workshops gegeven in het kunstlab waar kinderen zich verder kunnen ontwikkelen.

Ben jij ook nieuwsgireig geworden naar het project? Klik hier om op de hoogte te blijven van de meest recentelijke ontwikkelingen omtrent dit project!

 

Foto: Inge Koenen.

Delen

Locatie

Tilburg West

Delen