Must see!

Comedy Wildlife- foto’s bij Natuurmuseum Brabant!

Kijk jij ook weleens naar schattige of grappige dierenfoto's? Dan is de Comedy Wildlife Photography tentoonstelling bij Natuurmuseum Brabant écht iets voor jou! Dit jaar zit er zelfs een Nederlandse inzending tussen. Alle winnende foto's (ruim 40) komen nu exclusief naar Tilburg! Vanaf vrijdag 30 oktober tot en met 9 mei 2021 zijn de foto's te bewonderen bij het NMB.

Winnaars Algemeen en Publieksprijs

Foto: Mark FitzPatrick.

De algemene winnaar is Mark FitzPatrick met zijn chagrijnige schildpad. De winnende publieksfoto is van Ronald Kanitz. Er waren nog zes winnaar in andere categoriën: Creatures of the sea, land, air, Junior en tien "Highly recommended".

Herkenbaarheid & humor: perfecte combinatie

Foto: Femke van Willingen.

Drie jaar geleden kon het Natuurmuseum Brabant deze expositie exclusief naar Nederland halen wat een enorm succes bleek, zowel in het museum zelf als op sociale media. De winnaars werden dit jaar online bekendgemaakt. Dit jaar zal de tentoonstelling weer te bezoeken zijn maar dit keer in een aparte ruimte op de eerste verdieping van het museum. Met deze mooie ruimte komen de foto's extra tot hun recht en kan je ook nog genieten van de dieren die in de vitrines staan.

Born Free en Natuur om de hoek

Met de fotowedstrijd steunt Comedy Awards de organisatie Born Free, die zich inzet voor dierenbescherming en –welzijn. Met de wedstrijd vragen ze aandacht voor wilde dieren en het behoud van hun leefomgeving. En met de verkoop van de foto’s wordt geld ingezameld voor de Born Free Foundation.

Met de rest van de opbrengst wil het museum een bijdrage leveren aan het project Natuur om de Hoek, een project dat kinderen uit Tilburg in en om hun naaste omgeving de natuur laat (her)ontdekken.

Kijk voor meer informatie over het museum en de tentoonstelling hier.

Titelfoto: Krisztina Scheef.

Verschillend Koop tickets