D’n Opstoet van Kruikenstad

Van vrijdag 21 februari tot en met dinsdag 25 februari kleurt Tilburg weer groen-oranje. Tilburg verandert voor vijf dagen in Kruikenstad en d

e sleutel van de stad wordt overgedragen aan prins carnaval. Op de carnavalszondag vindt het grootste evenement van Kruikenstad plaats: de carnavalsoptocht van Tilburg, oftewel: d'n Opstoet van Kruikenstad.

Carnavalsoptocht Tilburg 2020

Zondag is traditioneel de drukste dag voor de Kruiken, dan vindt namelijk de carnavalsoptocht plaats, ook wel d’n Opstoet genoemd. Dat betekent dat Tilburg van ’s ochtends vroeg tot diep in de nacht in één groot festivalterrein verandert. Niet alleen in de kroegen is het feest, ook langs de route organiseren bewoners feestjes en vind je fijne feestjes. Wil je carnaval beleven als een échte Kruik? Dan kun je deze dag niet missen! In 2020 vindt d’n Opstoet plaats op 23 februari. Wil je een klein voorproefje op D’n Opstoet van 2019? Check dan ook eens deze artikelen:

Kènderstoet

Op de carnavalsdinsdag (25 februari 2020) komt carnaval pas écht tot leven voor alle kruikenkinderen: de Kènderstoet trekt dan door Kruikenstad! Er zal overal carnavalsmuziek klinken, er is veel publiek en uiteraard is Prins Carnaval samen met zijn gevolg van de partij. Wil jij ook mee doen? Dat kan alleenig, meej z'n tweej of met een groep(je).

Alles over carnaval in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, de beste acties en gekste foto's van carnaval in Tilburg:

carnaval tilburg

Delen
Delen