Carnavalsoptocht Tilburg 2019

Van vrijdag 1 maart tot en met dinsdag 5 maart 2018 is het carnaval in Tilburg. De stad kleurt groen-oranje, burgemeester Weterings maakt plaats voor Prins carnaval en Tilburg verandert in Kruikenstad. Op carnavalszondag vindt de carnavalsoptocht Tilburg plaats in de binnenstad.

Carnavalsoptocht Tilburg

Zondag is de drukste dag van Kruikenstad, dan vindt namelijk de optocht in Tilburg plaats. Ook wel d’n Opstoet genoemd door Kruiken. De route van d’n Opstoet is dit jaar vooralsnog niet gewijzigd. De route van de Tilburgse optocht loopt al jaren vanaf de Piushaven, via de Sint Josephstraat richting Korte Heuvel en gaat via het Piusplein en Paleisring tot aan de Oude Markt. Daarna draait de stoet rechtsaf de Heuvelstraat in en dan linksaf de Willem II straat in tot aan de Spoorlaan. Daar gaat de stoet rechtsaf en dan eindigt de stoet traditiegetrouw op de Heuvel. Dit jaar voor de derde keer met een grootse inhaal van de deelnemers op de Heuvelring. De vertrektijd is om 12.30 uur, de prijsuitreiking op de Heuvel is om 17.00 uur.

Defilé

De Prinsewagen zal vanuit de St. Josephstraat weer voorop rijden en stoppen op de Paleisring om het Defilé af te nemen. De horeca heeft samen met  Carnavalsstichting Tilburg alles uit de kast gehaald om er een mooi feest van te maken. Een DJ gaat de feestelijkheden voor met gezellige muziek en de Prins en zijn gevolg begroeten de deelnemers vanuit de Kiosk langs de route. Daarna zal de Prinsewagen weer achteraan de stoet aansluiten. De horeca op de Paleisring heeft een speciaal Defiléfeest georganiseerd wat tijdens en na d'n Opstoet georganiseerd.

Kènderstoet

Op de laatste dag komt carnaval pas écht tot leven voor alle Kruikenkinderen: de Kènderstoet trekt dan door Kruikenstad! De grote aftrap vindt op dinsdag 5 maart plaats met de jaarlijkse ballonnenwedstrijd. Dit is net als vorig jaar op het Radiopleintje aan de Oude Markt. Vanaf dat punt looopt Tjeuke vervolgens met de verklede kids en zijn vriendjes door de binnenstad. Er zal overal carnavalsmuziek klinken, er is veel publiek en uiteraard is Prins Etienne samen met zijn gevolg van de partij. Wil jij ook mee doen? Dat kan alleenig, meej z'n tweej of met een groep(je). Meld je gauw hier aan!