Lustwarande

Van 26 mei tot en met 23 september kun je weer genieten van de Lustwarande in De Oude Warande.

Programma

De Lustwarande presenteert Hybrids, een expositie over de zogeheten post-internet generatie, die een artistiek vocabulaire ontwikkelt dat zeer hybride van aard is, en Brief Encounters ‘18, momenten van event sculpture die op twee middagen plaatsvinden, 26 mei en 8 september.
 
Voor september staat ook de publicatie Sculpture in the Anthropocene (werktitel) gepland, die de exposities Luster (2016), Disruption (2017) en Hybrids volledig documenteert en van een bredere context voorziet. Lustwarande wordt ondersteund door het Mondriaan Fonds, de provincie Noord-Brabant en de gemeente Tilburg.
 

Brief Encounters '18

Lustwarande start het seizoen met Brief Encounters '18. Brief Encounters focust op vormen van event sculpture, sculptuur die in tijd begrensd is. De duur van een event sculpture kan variëren van een paar minuten tot enkele maanden. Deze focus vloeit voort uit de toenemende aandacht voor in tijd begrensde kunst.
 
Op 26 mei vindt deel 1 plaats, met event sculptures van Lee Mingwei (TW), Shana Moulton (US) en Nick Steur (NL). Curator: Chris Driessen

  • Lee Mingwei laat publiek vrijwel altijd actief deelnemen in zijn werken, die meestal gaan over het verlenen van respect aan de ander door middel van het gracieus schenken van schoonheid, in allerlei vormen, of dit nu met behulp van beeldende kunst is, muziek, architectuur of met dans.
  • Shana Moulton is een mediakunstenaar die hedendaagse angsten onderzoekt via haar filmische alter ego, Cynthia. Dat doet ze zowel in video's, installaties en in performances waarbij performance en projectie naadloos in elkaar overgaan. Hoe naïef Cynthia ook moge lijken, Moultons maatschappijkritiek is niet over het hoofd te zien.
  • Nick Steur, oorspronkelijk theatermaker, zoekt de grenzen op van wat er mogelijk is met fysieke menselijke inspanningen, zonder gebruik te maken van mechanisch materieel. Hij staat bekend om de onmogelijk lijkende stapelingen van stenen, die in omvang steeds groter worden.

Alle drie de kunstenaars presenteren nieuwe werken.

Praktische info

De Lustwarande is een platform voor hedendaagse beeldhouwkunst en vindt plaats in De Oude Warande. De opening is op zaterdag 26 mei van 14:00 tot 18:00 uur. Entree bedraagt € 7,50 per persoon. Meer informatie? Check de website hier.

Delen
€7,50

Locatie

De Oude Warande
Bredaseweg 441

Toon op kaart

Contact

www.lustwarande.org

Delen