Lustwarande

Van 26 mei tot en met 23 september kun je weer genieten van de Lustwarande in De Oude Warande.

Programma

De Lustwarande presenteert Hybrids, een expositie over de zogeheten post-internet generatie, die een artistiek vocabulaire ontwikkelt dat zeer hybride van aard is, en Brief Encounters ‘18, momenten van event sculpture die op twee middagen plaatsvinden, 26 mei en 8 september.
 
Voor september staat ook de publicatie Sculpture in the Anthropocene (werktitel) gepland, die de exposities Luster (2016), Disruption (2017) en Hybrids volledig documenteert en van een bredere context voorziet. Lustwarande wordt ondersteund door het Mondriaan Fonds, de provincie Noord-Brabant en de gemeente Tilburg.
 

Brief Encounters '18

Lustwarande start het seizoen met Brief Encounters '18. Brief Encounters focust op vormen van event sculpture, sculptuur die in tijd begrensd is. De duur van een event sculpture kan variëren van een paar minuten tot enkele maanden. Deze focus vloeit voort uit de toenemende aandacht voor in tijd begrensde kunst.
 
Op 16 september vindt deel 2 plaats, met event sculptures van Davide Balula (FR), Thorsten Brinkmann (DE) en Lilibeth Cuenca Rasmussen (PH). Curator: Chris Driessen

  • Davide Balula maakt gebruik van alle elementen (aarde, water, lucht en vuur) en van alle vormen van materie (vast, vloeibaar en gas). Hij wordt geïnspireerd door audiovisuele en biomedische technologieën, chemie en natuurkunde. Hij maakt sculpturen die evolueren volgens de internetstromen van toeschouwers. Maar hij weekte ook schilderijen in beekjes, begroef ze onder de grond of plaatste ze in klimaatkamers.
  • Thorsten Brinkmann heeft wel een globaal idee, maar tijdens zijn struintochten langs rommelmarkten en kringloopwinkels is hij nooit op zoek naar specifieke objecten. Hij raakt geinspireerd juist door het ontdekken en vervolgens spelen met zijn vondsten, die allemaal gebruikssporen vertonen en verhalen in zich dragen. De composities, poses en belichting van zijn zelfportretten, zowel mannelijk als vrouwelijke personages, baseert hij op die van iconische schilderijen.
  • Lilibeth Cuenca Rasmussen gebruikt het lichaam van zichzelf, maar soms ook van familieleden en vrienden. Hiermee levert zij commentaar op de sociale contructies die er in de samenleving bestaan met betrekking tot gender en culturele, religieuze en etnische identiteit. In haar performances wordt het publiek vaak speels betrokken of uitgenodigd zelf in actie te komen.

Praktische info

De Lustwarande is een platform voor hedendaagse beeldhouwkunst en vindt plaats in De Oude Warande. De opening is op zaterdag 26 mei van 14:00 tot 18:00 uur. Entree bedraagt € 7,50 per persoon. Meer informatie? Check de website hier.

Delen
€7,50

Locatie

De Oude Warande
Bredaseweg 441

Toon op kaart

Contact

www.lustwarande.org

Delen