Bezoek Theater De Nieuwe Vorst

Theater De Nieuwe Vorst heeft voor de maand september allerlei voorstellingen op de planning staan! Kom jij ook? 

--------------------------------------------------------------------------------

wo 20 sep 20:30

Please (don’t) let me be (mis)understood - Geert Belpaeme

Please (don’t) let me be (mis)understood is een fysieke voorstelling waarin menselijke lichamen uit hun oevers treden om ook niet-menselijke verhoudingen te spelen. Hoe kunnen we een minder agressieve positie innemen te midden van andere organismen, levende systemen, ecosystemen en objecten? Drie performers gaan die vraag aan door de intrinsieke razernij van het mens-zijn te performen. Ze grijpen daarvoor terug naar een oude, bijna uitgestorven, traditie clownerie. Met de nonsensicale taal en het wankele lichaam van de clown, met een vrolijke roekeloosheid en een lichtzinnige pretentie, slaan de performers zich een weg door de menselijke geschiedenis en daar voorbij. Ze boren onderweg een aantal natuurfantasmes aan waarbinnen de westerse mens zich een zelfbeeld vormt, van de idyllische pastorale tot de defaitistische klimaatcatastrofe.

Klik hier voor meer informatie en tickets. 

--------------------------------------------------------------------------------

do 21 sep 20:00

KRAAK: Happy Thursdays

PILS 'N THRILLS AND BELLYACHES

Voor de liefhebbers van Madchester, Slime, boybands, Tamagotchi, de Flippo, GTST, Furbys, illegale raves & pils is hier: Happy Thursdays. Trek je plateauzolen aan en ontdek de verschillende gezichten van de 90’s. Met o.a. The West End Girls & DJ Jolene. Programma t.b.a.

Klik hier voor meer informatie en tickets. 

------------------------------------------------------------------------------

do 21 sep 20:30

Vecht - Maxine Palit de Jong / Zephyr Brüggen / Nadia Amin / Likeminds

Wat betekent het om uitgekleed te worden door de overheid? Wat betekent het om altijd op je hoede te moeten zijn voor je achternaam, je afkomst, je dubbele nationaliteit? In de aangrijpende monoloog Vecht die Maxine Palit de Jongh op basis van het toeslagenschandaal schreef, maken we de ondergang mee van Zafirah een jonge levenslustige vrouw die werkt voor de juridische afdeling van een overheidsinstelling, twee kinderen opvoedt en geplet wordt in de racistische raderen van de overheid. Envelop na envelop valt op de mat, waarin Zafirah wordt aangemerkt als fraudeur. Ze moet betalen en boeten tot er niets meer van haar overblijft. Vecht maakt de verwoestende gevolgen van de toeslagenaffaire (waar tienduizenden ouders ten onrechte werden aangemerkt als fraudeur) voelbaar. In opdracht van Likeminds schreef Maxine Palit de Jongh een actueel theaterstuk over institutioneel racisme. Maxine Palit de Jongh, Nadia Amin, Zephyr Brüggen zijn met de voorstelling Vecht, genomineerd de BNG Bank Theaterprijs 2023.

Klik hier voor meer informatie en tickets. 

-------------------------------------------------------------------------------

za 23 sep 19:30

Tilt Festival

The future is…

Tilt Festival is terug! En hoe. Op 23 september keert het literaire festival terug naar De Nieuwe Vorst. Op deze tiende editie ontmoet je de grote namen van morgen en zie je bekende schrijvers zoals je ze nog niet eerder zag. Tilt Festival brengt taal tot leven, dit jaar niet in de Boekenweek, maar in september. Opnieuw een line-up in verrassende literaire vormen en maten. Connie Palmen duikt samen met jonge talenten in haar loopbaan. Tilburgs geluidscollectief Het Concreet opent het festival. Lo-fi uitgeverij Natte Sok maakt live radio zoals ze hun boeken maken: punky, een beetje scheef en alles met de hand. In de kleine zaal toont Knot So de poëtische taal van het touw, met de Japanse bondagetechniek shibari. De nieuwe podcast Voetlicht bespreekt boeken die een groot publiek verdienen maar dat (nog) niet gevonden hebben. En natuurlijk leer je jonge literaire talenten kennen, zoals Lot Louis Veelenturf, Steff Geelen en Maureen Ghazal. Van Tilburgse en Brabantse bodem zie en hoor je o.a. Martijn Neggers, Bart Smout en Lucas de Waard. Een festivalprogramma voor doorgewinterde boekenwurmen, maar ook voor frisse booktokkers, voor stille genieters en uitgesproken literaire types. Er is literaire ASMR in de kleine zaal en queer erotica, proza, poëzie én pils in de foyer. Schrijvers en lezers werpen samen een blik op de toekomst, met het thema The future is… en voordrachten over onder andere klimaat, vrijheid en queerness. De reguliere ticketprijs voor Tilt Festival is €20. Om een festivalbezoek voor meer mensen mogelijk te maken kun je daarnaast ook een lager en hoger tarief kiezen. Kies zelf de ticketprijs die het best bij jouw situatie past. Even krap bij kas? Kies dan voor het lage tarief. Meer te besteden? Kies dan voor het hoge tarief en help ons zo om festivalbezoek voor meer mensen mogelijk te maken.

Klik hier voor meer informatie en tickets. 

-------------------------------------------------------------------------

29 sep t/m 1 okt

Murf/Murw Festival

FEAST FOR THE SPECIFIC

Murf/Murw is een jaarlijks terugkerend stadsfestival voor experimentele cultuur. Tijdens deze vierde editie wekt het fanzine haar papieren pagina’s tot leven in de gehele Tilburgse binnenstad. Zwerf door de experimentele vrijplaats en ontdek de schemerzone tussen live muziek, performance, film en kunst. Verwacht een chaos waarin je zelf de structuur aanbrengt en waar alle mogelijke stijlen in elkaar overvloeien. Zo ontstaat vanuit postpunk een collage, vanuit gabber een moderne dans. Droom weg bij 'n bedwelmende drone om je vervolgens te laten ontwaken in een eclectische choreografie. In de aankomende editie zal het festival plaatsvinden in Theater De Nieuwe Vorst, jazzpodium Paradox, Kunstpodium T, bioscoop Cinecitta en metal/rock podium Little Devil, BSO Monopole en de Hall of Fame. In De Nieuwe Vorst zie je o.a. UNDERWORLDS van Boogaerdt/Van der Schoot. Daal af in een de duizelingwekkende wereld, waar oude mythes opnieuw bezield worden door technologische wezens. Tijdens een overgangsrite, begeleid door The Shadow Sisters, vermengen rituele waarzeggerij en archaïsche orakel teksten zich met Instagram filters, reality-shift tutorials en eenhoorns.

Klik hier voor meer informatie en tickets.

 

 

Foto: Jostijn Ligtvoet

Delen

De Nieuwe Vorst

Locatie

Willem II straat 49
5038 BD Tilburg

Toon op kaart

Contact

www.denieuwevorst.nl
info@denieuwevorst.nl
013-5328520

Faciliteiten

  • Pinnen mogelijk
  • Kindvriendelijk
  • Groepen mogelijk
Delen